Yükleniyor...
Dr. Bülent Keleş :akademisyen, eğitimci - yazar - çevirmen: :::::Zara:::::
Dr. Bülent Keleş :akademisyen, eğitimci - yazar - çevirmen: :::::Zara:::::
 

akademisyen, eğitimci - yazar - çevirmen

Dr. Bülent Keleş

 

 

 

'Bülent Keleş; 25 yıl öncesi

yüksekokul tahsiline Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde başlamış,

Dicle Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi'yle devam edip-mezun olmuş, Almanya'nın Augsburg Üniversitesi'nde aldığı Almanca dil eğitimiyle

bu süreci doğup, büyüdüğü şehrin üniversitesi olan

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden

İlahiyat Bilim Doktoru unvanını alarak tamamlamıştır.'

Pazartesi,  9 Ağustos 2021

yakup kadri bozalioğlu

 

 

 

 

 

Bülent Keleş; 05.10.1978 Sivas/Zara doğumlu. İlk ve orta öğrenimini ilçesi Zara'da tamamladı.


1998 yılı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksek Okulu Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Programı mezunu. 1998'de Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı, 2 yıl sonra da Selçuk Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptı. 2002 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu.

 

2005'de Almanya'nın Gersthofen şehrine yerleşti. Augsburg Üniversitesi'nde 6 ay Almanca dil eğitimi aldı.


Şubat 2009 - Aralık 2010 tarihleri arası Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nde çalıştı.

 

Dillerden Almanca ve Arapça bilen Bülent Keleş; 2010 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri İslâm Mezhepleri Tarihi Bölümü'nde yüksek lisansını, Eylül 2012 yılında da Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Mezhepleri Bilim Dalı'nda doktorasını yaptı.

 

Salgın koşullarından dolayı 29 Haziran 2021 tarihinde online olarak gerçekleşen doktora tez savunma sınavında başarılı bir şekilde tezini savunarak İslam Mezhepleri Tarihi Bilim Dalı'nda 'Bilim Doktoru' unvanını kazanan Bülent Keleş; 42 günün ardından 9 Ağustos Pazartesi günü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenlerinden jüri üyesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz beraberliğinde, tez danışmanı İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bölümleri Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Metin Bozkuş tarafından cübbesi giydirildi.

 

Bülent Keleş 2014'den bu tarafa Almanya'nın Bavyera Eyaleti Eğitim Bakanlığına bağlı Aschaffenburg şehrinde öğretmen olarak görev yapmaktadır.

 

Bülent Keleş evli olup, üç erkek çocuğu babasıdır.

 

 

Dr. Bülent Keleş Bibliyografyası

 

Toplam Ziyaret: 3.564.624