Yükleniyor...
Halit Ünal :çevirmen, şair - yazar: :::::Zara:::::
Halit Ünal :çevirmen, şair - yazar: :::::Zara:::::
 

çevirmen, şair - yazar

Halit Ünal

 

 

'Halit Ünal Almanya'da ve Avrupa'da Türk edebiyatının ve Türkçe edebiyatın yaşamasında, gelişmesinde kökleşmesinde, yeni yazar ve şairlerin yetişmesinde Fakir Baykurt ile çok çalıştı, çok emekler verdi. Almanya'da ki Türk Edebiyatı ve Türkçe edebiyatın tarihinde Fakir Baykurt'un ve Halit Ünal'ın önemli yerleri vardır.' 

eğitimci - yazar kemal yalçın

 

 

 

 

Halit Ünal; 1951 Sivas/Zara doğumlu. İlk ve ortaokulu ilçesi Zara'da okudu. Sivas Sanat Enstitüsü'nde başladığı lise eğitimini İstanbul'da Sultanahmet Sanat Enstitüsü'nde tamamladı.

 

1971 yılında yüksek öğrenim için Almanya'ya giderek elektro teknik öğrenimi gördü. Bu süreçte aktif dernekçilik faaliyetlerinde de bulundu. 

Türk İşçileri Yardımlaşma Derneği'nin kuruculuğunu da yapan Halit Ünal, öğrencilik yılları sona erince 1977 yılında Türkiye'ye döndü. Bir süre sonra tekrar Almanya'ya geri dönerek Türk Danış Teşkilatı'nda 14 yıl görev yaptı. Bu arada işi icabı gerekli olan sosyal pedagoji eğitimini de aldı. Eğitim ve Kültür Kurumu'nda 1999 yılına kadar çalışıp daha sonra Türkiye'ye gelerek Antalya Adrasan'da 'Sanatçılar Köyü' olarak bilinen Onuncu Köyü kurdu.

Bir süre sonra turizm işinden ayrılan ve Star Information Services Limited Şirketi'nin İstanbul Şubesi'nde Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

Özünde edebiyatçı kimliğine sahip olan Halit Ünal, genç yaşlarda yazmaya başladığı şiirleriyle bambaşka bir dünyanın kapılarını da aralamış oldu. Dört öykü, bir roman ve bir şiir kitabı Almanca yayımlanmıştır.

Halit Ünal; evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

■ HALİT ÜNAL kitapları Halit Ünal Kitapları Hakkında Yayımlananlar

 
 
Kitapları 

 
şiir
Beni İki Gözünle Gör Sieh Mich An
Ortadoğu Yayınları
1986
 
-Beni İki Gözünle Gör
 
 
 
 
Die Vernehmung oder Die bestrafte Liebe der Klawdja B.
almanca | -Klawdja B.'nin Yasak Aşkı-
Pendragon Yayınları
1992 47 sayfa
 
■Der Weg ins Ungewisse
almanca | -Bilinmezliğe Giden Yol-
1992
 
 
 
 
öykü
■Der Mond Umkreist Die Nacht 
almanca | -Ay Dolanır Geceyi-
1988
 
 
 
 
■ZARA Die Stadt am Marassanta 
almanca | -ZARA Kızılırmak Kıyısındaki Kasaba-
ISBN: 978-386121-514-1
Ekim 2012 143 sayfa
 
 
 
 
 
■Reuzung 
-Kavşak-
Türkçe, Almanca yayımlanan ve Mevlüt Asar, Fakir Baykurt, Ali Ö. Çağlar, Molla Demirel, Metin Gür, Ahmet Sefa, Kemal Yalçın, Halit Ünal
1995 206 sayfa
 
 
 
 

 

Toplam Ziyaret: 3.527.123