Yükleniyor...
Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu :::::Sivas:::::
Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu 

 

 Akademisyen - Yazar

DİTİP Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Başkanı

Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreter Vekili



1962 Sivas doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. 1984 yılı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu.


1986'da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı'na araştırma görevlisi olarak atandı. Haziran 1987 - Kasım 1989 tarihleri arası yaklaşık 2,5 yıl Almanya'da bulundu. Bu ülkede önce Goethe Enstitüsü'ndeki dil öğrenimini tamamladı. Daha sonra Bamberg Üniversitesi'nde, Din Pedagojisi, Teoloji, Oriyantalistik ve Germanistik alanlarındaki ders ve seminerlere, ayrıca Kuzey Ren Westfalya Eyaleti'nde geliştirilen İslâm din dersleri müfredat programı ile ilgili öğretmen yetiştirme çalışmalarına katıldı.


Almanya'da bulunduğu süre içinde yaptığı alan araştırmasına dayalı olarak hazırladığı "Almanya'daki Türk Çocuklarının Temel Eğitiminde Din Eğitiminin Yeri ve Bavyera ile Baden-Württemberg Eyaletlerinde Mukayeseli Bir Alan Araştırması" konulu teziyle 1992 yılında doktor ünvanını aldı.

1994 yılında din eğitimi dalında doçent 2000 yılında ise aynı alanda Profesör oldu. 1995 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı'na atandı.

1996 yılında 3 ay Almanya'nın güneyindeki Bavyera ve Baden-Würtfemberg eyaletlerinde İslam Din dersleri konusunda araştırmalar yaptı. Ulaştığı sonuçları yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli sempozyumlarda bildiri olarak sundu.

İlk ve orta öğretimde okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile İmam Hatip Lisesi Öğretim programlarını hazırlayan komisyonunda görev yaptı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğretmenlere yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinde din eğitimi ve öğretim metodolojisi konularında dersler verdi.

YÖK ve MEB'nın bilgisi dahilinde, Osnabrück Projesi adıyla bilinen ve akademik işbirliği ile Federal Almanya için din dersi öğretmeni yetiştirmeyi öngören proje çalışmalarına katıldı.

 

2014 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreteri göreviniCumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Başkanlığını

Din Eğitimi, Kültürlerarası eğitim, Dinlerarası ilişkiler konularında Türkçe ve Almanca yayınlar yaptı.


Evli ve üç çocuk babasıdır. Almanca ve Arapça bilmektedir.

http://www.zarakultur.com/anasayfa/default.asp?PG=4207

 

Kitapları 


■Evrensel Bir Ahlâka Doğru
1995 136 sayfa

■Örgün Din Öğretiminin Yeniden Temellendirilmesi ve Yeni Program Önerileri
1999

■Almanya'da Temel Eğitimdeki Türk Çocuklarının Din Eğitimi
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
Ankara 2005
 
■Almanya'da Temel Eğitimdeki Türk Çocuklarının Din EğitimiTürkiye Diyanet Vakfı Yayınları
Ankara 2005

 

Toplam Ziyaret: 3.563.415