Yükleniyor...
Prof. Dr. Şeref Boyraz ::akademisyen - folklor araştırmacısı:: :::::Yıldızeli:::::
Prof. Dr. Şeref Boyraz ::akademisyen - folklor araştırmacısı:: :::::Yıldızeli:::::
 

akademisyen - folklor araştırmacısı

Prof. Dr. Şeref Boyraz

 

 

 

 

 

Şeref Boyraz; 11.11.1971 Sivas/Yıldızeli doğumlu. Sivas Lisesi'ni okudu.

1992 yılı Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Mezun olduğu aynı fakültenin bölümüne bir yıl sonrası 1993 yılında Halkbilimi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1994'de Erciyes Üniversitesi'nde yüksek lisansını, 2000 yılında da Hacettepe Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. 2003-2004 öğretim yılında Tunus'ta Türkçe okutmanlığı yaptı. 2005'de doçent, 2011'yılında da Profesör oldu.

Şeref Boyraz; Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü Başkanlığı, İletişim Fakültesi Dekan Vekilliği ve Folklor Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

16 Şubat 2014 tarihinde Pazar günü Sivas'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan, Kanal 58'den de canlı olarak yayınlanan, Yapımcılığını Kanal 58'in yaptığı İlçeler Yarışıyor Kültürler Yaşıyor FİNAL Programı'nda; Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Eğitimci, Araştırmacı-Yazar Kadir Pürlü, Eğitimci-Yazar İsmail Hakkı Acar, SİFAHOD Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halkoyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ve Şair-Yazar Ahmet Mahir Pekşen beraberliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü Başkanı Folklor Araştırma Merkezi Müdürü, Akademisyen Prof. Dr. Şeref Boyraz Jüri Üyeliği yaptılar.

Şeref Boyraz; UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Komite Üyesi ve Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi'dir.

 
 
 
 
Kitapları 


■Türkiye'de Mezar Taşı Sözleri
ISBN: 
Akçağ Yayınları
Ankara 2003 255 sayfa

■Fal Kitabı Melhemeler ve Türk Halk Kültürü
ISBN: 
Kitabevi
Şubat 2006 510 sayfa

■Furkanî'nin Şiir Evreni Bağlamında Bir Monografi Denemesi
ISBN: 
Akçağ Yayınları
2010 505 sayfa

 

Toplam Ziyaret: 3.526.379