Yükleniyor...
Şevki Kayaturan ::Şair:: :::::Ulaş:::::
Şevki Kayaturan ::Şair:: :::::Ulaş:::::
Şevki Kayaturan 


Şair


'şiirler; şairlerin duygularıyla yoğunlaşmış, harmanlaşmış, şairin üslup ve şahsiyetini taşıyan ve yansıtan sanat eserleridir.' şevki kayaturan

 

 

araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu

 


Şevki Kayaturan; 15.02.1964 Sivas/Ulaş Gürpınar köyü doğumlu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur.

Adapazarı, Afyon ve İzmir illerindeki Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kütüphanelerde 1987 - 2018 tarihleri arası 31 yıl görev yapmış, İzmir İli Beydağ İlçesinden 17 Eylül 2018 tarihinde emekliye ayrılmıştır.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yayımlanan Yerel Güç gazetesinde Şiirin Dili köşesinde şiirleri yayınlamaktadır.

2008 yılında kurucusu olduğu Edipler Dünyası Şairler ve Yazarlar Grubu'nca Türkiye genelinde şiir ve müzik etkinlikleri düzenlemektedir.

'Antalya Genç Şairler Antolojisi' olmak üzere Sivas Duyma Özürlüler Derneği yararına düzenlenen 'Sivaslı Şairler Antolojisi Güldeste' de yine Ankara Özürlüler Derneği yararına çıkarılan 'Yaşatan Aşk Antolojisi' nde, İzmir - Aydın Gönüller Sanatçılar, Yazarlar ve Şairler Derneği'nce çıkarılan 'Aydın Gönüllerden Damlalar Antolojisi' nde, Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Kaya'nın hazırlayıp yayınladığı 2009 yılında yayımlanan 5 ciltlik 'Sivas Halk Şairleri' kitabının 3. cildinde Şair Şevki Kayaturan'ın biyografik bilgileri ve şiirlerine yer verilmiştir.

Şevki Kayaturan; İzmir-  Aydın Gönüller Sanatçılar, Yazarlar ve Şairler Derneği'nin Ödemiş Temsilcisi olup Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği SİYŞAD Üyesidir.

Cemile hanımla evli olup; ikisi kız, biri erkek üç çocuk babasıdır.

 

 
 
Kitapları 


■Hayat Pınarımdan Damlalar
ISBN: 
Bilge Karınca Yayınları
Ocak 2009 223 sayfa

■Belirli Günler & Haftalar milli, dini ve sosyal
ISBN: 978-605-88751-6-6
Vilayet Yayınevi
Es-Form Ofset Sivas Mart 2012 160 sayfa

 

Toplam Ziyaret: 3.523.948