Yükleniyor...
Kenan Işık ::Yazar:: :::::İmranlı:::::
Kenan Işık ::Yazar:: :::::İmranlı:::::
Kenan Işık 


Yazar

 

'soligarşi diye birkitap da var, yayınlanmışlar aleminde. ben yazdım, naçizane... ülkeme, ulusuma dair benim de söyleyecek sözüm var. kitapta, Türkiye'de solun neden bir türlü iktidar olamadığını irdeledim. sebebin, kurulu düzenin yaptığı rol dağılımının bir gereği olduğuna kanaat getirdim'... kenan ışık

 

 

araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu


Kenan Işık; 1963 Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı eski adıyla Cogi, bugün ki adıyla Yünören köyü doğumlu.

 

1970 yılında ailesinin Ankara'ya taşınmasıyla eğitimine bu şehirde devam ettirmiş, 1984 yılında Ankara Ticaret Lisesi'ni bitirip, 1988 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi -mülkiye- İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur.

 

1989'da Emlak Bankası'na müfetteş yardımcısı olarak girdi. Bankada, müfettişlik ve kredilerden sorumlu İç Anadolu Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

 

Emlakbank’ın kapanması sonrasında 15 ay Ziraat Bankası’nda görev yaptı. Kamu bankalarının yeniden yapılandırması sürecine itiraz ederek pek çok arkadaşıyla birlikte bankacılık mesleğini bıraktı. 2002 yılı sonunda Tapu ve Kadastro Müfettişliğine atandı. 2015 yılında da emekliye ayrıldı.

 

Mülkiyeliler Birliği üyesi olup, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir unvanına sahiptir.

 

Memurluk döneminde takma isimle güncel siyasete ilişkin pek çok makale kaleme aldı. Bunlardan bazıları Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerinde yayınlandı.

 

Tarih öğretmeni Gülüzar hanımla evli olan Kenan Işık, Dr. Deniz hanımın babasıdır.

 
 
Kitabı


■S'oligarşi
ISBN: 
Karina Yayınevi
Mart 2019 256 sayfa
 
 
 
S'oligarşi; Türk siyasi yaşamına ve tarihine yakın ilgi duyan Kenan Işık, çok partili parlamenter sistem döneminde sol, sosyalist ve özellikle de sosyal demokrat kesimlerin, kenarından köşesinden eğreti bir şekilde iliştirildikleri bir iki istisnai koalisyon ortaklığı dışında  hiçbir şekilde iktidara gelememelerinin nedenleri üzerinde durmuş, bu durumun, “demokrasi” adı altında ve mevcut oligarşik düzenin devamlılığının sağlanmasını teminen sahnelenen “tiyatro oyunu”ndaki rol dağılımının gereklerinden kaynaklandığı görüşüne varmış, bu husustaki tespitlerini ve düşüncelerini S'oligarşi isimli kitabında yayınlamıştır.

 

Toplam Ziyaret: 3.526.587