Yükleniyor...
Zeynel Yiğit Gökçek :yazar: :::::Sivas:::::
Zeynel Yiğit Gökçek :yazar: :::::Sivas:::::
 

yazar

Zeynel Yiğit Gökçek

 

 

 




Zeynel Yiğit Gökçek; 1981 Sivas merkeze bağlı Akpınar köyü doğumlu. İlkokulu köyü Akpınar'da okudu. Çocukluk yıllarının yaz aylarını Akpınar'ın yaylası olan Göğüşün Ağılı'nda geçirdi.

 

1993'de 12 yaşlarındayken ailesinin köyden İstanbul'a taşınmasıyla yaşamını bu şehirde daim ettirmekte olup, özel bir kuruluşta çalışmaktadır.

 

Çocukluk yıllarından itibaren meraklı olduğu köyü Akpınar hakkında belgeler araştırıp, bilgiler toplayan Zeynel Yiğit Gökçek; derlediği bilgilerin birikimiyle Sivas'ta Bir Türkmen Köyü AKPINAR adlı kitabı çıkararak yöresinin tarihi ve coğrafyasının, sosyal ve kültürel yapısının bilinmesine katkı yapmıştır.

 

Zeynel Yiğit Gökçek; evli ve bir çocuk babasıdır.

 

 

■ ZEYNEL YİĞİT GÖKÇEK Kitapları Zeynel Yiğit Gökçek Kitapları

 

Kitapları

 
köy tanıtımı
ISBN: 978-975-7954-31-6
YediGece Kitapları
Depoprint Dijital Baskı İstanbul Eylül 2020 1. Baskı 465 sayfa
 
 
ISBN: 978-975-7954-34-7
YediGece Kitapları
Depoprint Dijital Baskı İstanbul Haziran 2022 2. Baskı 586 sayfa
 
 
 
 
 

Sivas'ta Bir Türkmen Köyü AKPINAR adlı kitabımla; kendi ailem başta olmak üzere tarihi geçmişi çok eskilere  dayanan yöremizin ve bu yöreyi yurt tutmuş Akpınar'ın güzel insanlarının tarihini, kültürünü ve sosyal değerlerini anlatmak, yöremize ve Akpınar'a ait geçmişten gelen ve geleceğe taşınması gereken değerlerin anlatımını ve tanıtımının yapılmasına katkı sağlamaktır. Zeynel Yiğit Gökçek

 

Toplam Ziyaret: 3.525.729