Yükleniyor...
Ali Çağlayan :::::Divriği:::::
Ali Çağlayan :::::Divriği:::::
Ali Çağlayan


 

Eğitimci - Ressam

 

 

araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu

 

 

1943 Sivas/Divriği Kuluncak köyü doğumlu. Köyü Kuluncak'ta okul olmadığından dolayı ilkokulu Kangal ilçesine bağlı Kabakçevliği köyünde okudu.

 

1965 yılı Yıldızeli Pamukpınar İlköğretim Okulu mezunu. Okuduğu yıllarda resim öğretmenlerinden Şafak Gökşin ve İsmail Avcı'dan resim dersleri aldı. Mezun olduğu aynı yıl Edirne'nin Keşan ilçesinin Sazlıdere köyüne öğretmen olarak atandı. 1973'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın açmış olduğu Resim-İş kursunda Ressam Şeref Bigalı'dan renk ve kompozisyon dersleri alıp, kursu bitirdi.

 

1987 yılında da Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ni bitirdi. 1993'de Ankara'da Resim Öğretmenliğinden emekli oldu.

 

Ali Çağlayan'ın Türkiye'de çeşitli koleksiyonerlerde, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde, Altındağ Belediyesi Kültür ve Sanat Galerilerinde, Milli Kütüphane'de ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nda yapıtları bulunmaktadır.

 

Ankara'nın Keçiören'de kendi atölyesinde yağlı ve sulu boya resim çalışmaları yapmaktadır. Ali Çağlayan evli ve dört çocuk babasıdır.

 


 

Toplam Ziyaret: 3.574.285