Yükleniyor...
Sivas'ı Tanıyalım, Sivas'ı Tanıtalım

 

'Kültürel mirası korumak için ilk ve en önemli adım, onu tanıtmaktır. O halde Sivas'ı tanıyalım, Sivas'ı tanıtalım'...


 

 
Yeni bir yüzyılın Sivas'ına, Sivas'ın var olan değerlerini taşımak adına 
Sivas'ı Tanıyalım, Sivas'ı Tanıtalım
 
 
 
 
 
'Kültürel mirası korumak için ilk ve en önemli adım, onu tanıtmaktır.'


Sivas'ın tarihi, folklorik ve kültürel değerlerini fotoğraflayıp, araştırıp yayınlarıyla tanıtan Zara Kültür Araştırma Grubu bu alanda Sivas’ı Tanıyalım, Sivas'ı Tanıtalım adı altında projelendirdiği bir çalışma ortaya koymuştur. 

Bu proje, Sivas’ın var olan folklorik, kültürel ve tarihi değerlerini tanıtma adına 4 Eylül’ün 100. Yılı olan 2019 ve Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 tarihleri aralığında ki 5 yıllık süreçte her bir yıla bir projenin ortaya konup aynı yıl tamamlanacağı bir projedir.
 
Zara Kültür Araştırma Grubu olarak önerimiz; Sivas MilletvekilleriSivas ValiliğiCumhuriyet Üniversitesiişadamlarıkamu - özel sektörodalar ve sivil toplum kuruluşları olan konfederasyonlarfederasyonlarvakıflar ve dernekler beraberliğinde bu vizyon projenin şehrimize olan kazanımlarını dikkate alarak sahiplenilmesidir.
 
 
 
ismetpaşa cad. no: 149 zara-sivas
0535 574 52 74 | arazzara58@gmail.com | www.sehrisivas.com
 
 
 
 
zara, 30 mayıs 2019 | 1 ocak 2020
'Sivas'ı Tanıyalım, Sivas'ı Tanıtalım Projesi' başlıklar halinde ve ayrıntıları
 
2019 - 2020 | Sivas'ın internete taşınan belgesi www.sehrisivas.com
Sivas’ın 100 yıllık tarihinde Sivas’a dair yayımlanmış kitapların ve müzik albümlerinin önemli bir kısmının kapak fotoğraflarının yine eser sahiplerinin biyografik ve eserlerinin yer alacağı bilgilerin Sivas’ın internete taşınan belgesi www.sehrisivas.com web sitesi üzerinden yayınlamak.


2020 | ‘Giysilerde Dile Gelen Anadolu’ / Sivas kitap ve fotoğraf sergisi; Geleneksel kültürümüzün örf ve adetlerini yaşatmaya ve geliştirmeye yönelik Türk kültürünün özgün niteliklerini yansıtan Sivas yöresine ait kıyafetleri tespit etmek ve fotoğraflamak amaçlı Sivas merkez köyleri dahil ilçelerinin kıyafetleriyle bilinen yöreleri gezilip - araştırılıp kaybolmuş bu kıyafetleri temin edebildiğimiz kadarıyla toplayıp ya da aslına uygun bir şekilde Ege Üniversitesi'nin kostüm atölyelerinde diktirilerek bu kültürü geleceğe taşımaktır. Sivas yöresel kıyafetlerini tanıtan Giysilerde Dile Gelen Anadolu / Sivas adında fotoğraf sergileri açılması Türkçe ve İngilizce kitapların yayımlanması.


2021 | Sivas'ın tarihi ve kültürel değerlerini fotoğraflayıp kitaplaştırmak
Yöremizin zengin doğal tarihi ve kültürel dokusunun iç ve dış turizme yönelik bir çekim merkezi oluşturacak şekilde tanıtılması ve böylelikle bu değerlerin daha iyi korunmasının sağlanılması amaçlı görsel çekimler yapılıp Türkçe ve İngilizce olarak kitaplaştırıp yurt içi ve yurt dışı sergiler açılması.


2022 | Sivas ve köylerinin fotoğraflanması; Sivas ve ilçelerinin mevcut 1234 köyünün fotoğraflanıp, dron ile çekimlerinin yapılması. Bir sonraki yıl o anlamlı yıl olan 2023 ‘de tamamlanması.


2023 | Sivas ve köylerinin fotoğraflanmasının devamı - 'Köy Köy Sivas' kitabı, 'CD' albümü ve Sivas Ansiklopedisi'nin çıkarılması; 2022 yılı için belirlenmiş bu projenin tamamlanması. Amaç; Sivas ve ilçelerinin mevcut 1234 köyünü fotoğraflayıp, dron ile çekimlerini yapıp kitaplaştırmak tek bir CD ile Sivas ve ilçeleri dahil köylerini CD ortamında göç vermiş Sivaslılara ulaştırarak tanıtmak. Nihayetinde SİVAS ANSİKLOPEDİSİ çıkararak bu projeyi taçlandırmak olacaktır.


Sivas Ticaret ve Sanayi Odası kayıtlı olan Zara Kültür Araştırma Grubu’nca; bu projenin bizzati yürütülmesinde görev alacak olan gazeteci, fotoğraf sanatçısı ve biyografi yazarı Yakup Kadri Bozalioğlu Sivas'ın tanıtımına yönelik çekimlerin ve yayınlarının hazırlanmasını ve projeyi yürütmesinde ve tamamlanmasında tam yetkili olacaktır.

Ayrıca bu projeyi çok daha güçlü kılacak, grubun bünyesinde oluşturulan Sivas Kent Arşivi'nde mevcut bulunan Sivas yayınlarından, fotoğraf arşivinden ve Sivas'ın resmi olarak üçüncü sırada açılmışlığı kayıtlarda gözüken, Türkiye ölçeğinde açılmış birkaç eski web sitesi içinde yer alan 19 yıl 4 ay sürekli güncellenen Sivas'ın internete taşınan sitesi www.zarakultur.com web sitesinin Sivas'a dair bilgilerin içeriğinden faydalanılacaktır.

Yine bu çalışmalarda onlarca akademisyen, gazeteci ve yazarlar ile iletişime geçilerek yazılı yayınlarının görselliğinin ve yazımlarının çok daha kapsamlı  yer alacağı yayınlar hazırlanacaktır.

Projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan destek alınması için ziyaretler yapılıp destek aranacaktır.

Her platformda Sivas'ın tanıtılması gerektiğini söylemleriyle dillendiren siyasilerin, kişi, kuruluş ve yetkililerin Zara Kültür Araştırma Grubu'nun bu Sivas Projesine sahip çıkmaları halinde; Kültürümüzün Bereketli Toprağı Sivas'ın doğal kaynaklarının, tarihi, folklorik ve kültürel değerlerinin görselliği yazımlarla belgelendirilip, tanıtılacak olması Yeni Bir Yüzyılın Sivası'na ayrı bir değer katacaktır.
 
 
□■□Sivas'ı Tanıma ve Tanıtma adına bu vizyon projemizin yürütülmesine vereceğıniz destek ve katkılarla adınızı yazdırabilirsiniz...□■□
□■□Sivas'ı Tanıma ve Tanıtma adına bu vizyon projemizin yürütülmesine destek ve katkı sunanlar□■□
  •  

 

Toplam Ziyaret: 3.499.827