Yükleniyor...
Gökhan Dülek :::::Yıldızeli:::::
Gökhan Dülek 


Türk Halk Müziği Sanatçısı

İstanbul/Üsküdar doğumlu. Aslen Sivas'ın Yıldızeli ilçesinden. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Küçük yaşlardan beri ailede de müzikle ilgilenenler olması dolayısıyla müziğe ilgi duymaya başladı. Bağlama ile tanışması ailesinden de yardım alarak çocuk yaşlarında kendi çabalarıyla oldu. Müzik eğitimine 2004 yılında Erdal Erzincan Müzik Merkezi'nde başladı.

İ.T.Ü. T.M.D.K Temel Bilimler bölümünü kazandı. Bu süre içerisinde Erdal Erzincan Müzik Merkezi ile ilişkilerini kesmeden, 7 dönem boyunca İrfan Kurt’tan bağlama dersi ve bir çok değerli eğitimciden müzik dersleri aldı. Lisans eğitimim devam ederken İTÜ T.M.D.K. bünyesinde uzmanlık grupları adı altında başlatılan projede Arif Sağ Uzmanlık Gurubu'nda Arif Sağ’dan bağlama dersleri aldı.

2011 yılında Kalan Müzik’ten yayınlanan Kızılbaş II isimli albümde 'Elif-i Mimden Aldık', 2014 Haziran ayında da Alevilere Kalan isimli albümde 'Bir Gerçeğe Bel Bağladım' isimli deyişleri seslendirdi. ‘Deyiş’ isimli ilk solo albümünü 2016 yılının Mart ayında Kalan Müzik aracılığıyla yayınladı.

Anadolu Alevi-Bektaşi Müziği ve geleneksel Çalıp Söyleme teknikleri ile ilgili çalışmalarını ve araştırmalarını sürdürmektedir

 

Toplam Ziyaret: 3.576.365