Yükleniyor...
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin Yıldönümü
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin Yıl. 


Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!..
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer
Mehmet Akif Ersoy


Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluşuna giden yolun başlangıcı. Çanakkale destanının 105. Yıldönümü.

Ülkemiz topraklarını, üstün silah gücüne sahip devletlere karşı çıkarak koruduğumuz, millet olarak kenetlendiğimiz ve düşmanı yurdumuzdan attığımız Çanakkale Zaferi vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için ulus olarak yazdığımız tarihi bir destandır.

18 Mart ŞEHİTLER GÜNÜ ve ÇANAKKALE ZAFERİ'nin YILDÖNÜMÜ
18 Mart, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin kaderini değiştiren, yaşamak hakkına şerefi ile ulaşan bir milletin kahramanlık destanının yazıldığı tarihdir.
Çanakkale Zaferi, yokluk ve yoksulluk döneminin başarısıdır.
Ç a n a k k a l e B i r D e s t a n d ı r...
Yüce Türk Milletinin 5 bin yıllık şanlı tarihinde; özellikle 1071 Malazgirt Zaferi'nden, 1915 Çanakkale Zaferi'ne kadar uzanan dönem içinde her Türk evladı; vatanı, milleti ve bağımsızlığı için göğsünü siper etmiş, kutsal değerleri uğrunda canını seve seve feda etmeyi millî bir görev olarak kabul etmiştir.
Çanakkale Zaferi, Türk tarihi içinde anlam ve içerik bakımından kazanılan zaferlerin başında gelmektedir. Adaleti ve insanlık anlayışıyla dünyaya örnek olan ecdadımızı, 105 yıl önce tarih sahnesinden silmek ve yok etmek için düşman donanmalarının Çanakkale'ye dayandığı günlerde, şanlı ordumuzla bütünleşen milletimizin tek vücut haline gelerek düşmana karşı kazandığı bu zafer, Türk askerinin bu mücadelede gösterdiği cesaret, kahramanlık ve ölüme seve seve giderek şehitlik mertebesine ulaşmanın sembolleştiği ve destanlaştığı Çanakkale Geçilmez ibaresini tarihe yazdırarak Türk Milleti'nin gönlünde bir abide olmuştur.

Her Türk evladının gönlünde şehitlik ve gazilik mefhumu, dün olduğu gibi bugünde arzu edilen bir yüce duygu olarak yaşamaktadır.
Aynı zamanda bugün; Yüce Türk Milleti'nin bağımsızlığını, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü koruyan birlik ve beraberliği uğruna canlarını seve seve feda eden şahadet mertebesine ulaşan 18 Mart Şehitler Günü...
Toplam Ziyaret: 3.520.616