Yükleniyor...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
 


 

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." Mustafa Kemal Atatürk

 
"97 yıl öncesi Ulu Önder Gâzi Mustafa Kemal Atatürk 
ve arkadaşlarının bizlere bıraktığı Cumhuriyeti
korumak, güçlendirmek ve geliştirmek için kuruluşunun yüzüncü yılı olan
2023'e 3 kala, Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çok daha hedeflenmeliyiz.
'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz' diyen 
Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözlerine karşı diyoruz ki; 
'Cumhuriyet'i siz kurdunuz onu yaşatacak ve yükseltecek olan bizler
sizin gösterdiğiniz istikametden şaşmayacak ve ödün vermeyecektir.' Yakup Kadri Bozalioğlu
 
 
 
 
 
 
29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI
Unutmayalım ki!
Cumhuriyet bizim için en büyük bayramdır.
29 Ekim'de ulusça, kıvançla kutladığımız bir milli gündür.
 
Cumhuriyet; yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir.
Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir.
Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur.
Cumhuriyeti korumak, kollamak ve yaşatmak her yurttaşın görevidir.
 
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" Mustafa Kemal Atatürk
 
 
 
Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir. Cumhuriyet yönetiminin ilan edildiği gündür.
 
29 Ekim 1923'te Cumhuriyet kurulmuş ve halk Cumhuriyet'le birlikte özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi unsurları kavramıştır.
 
Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Ulu önder Atatürk'ün de dediği gibi; "Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir." Atatürk bu sözüyle, Türk ulusuna yakışan yönetimin bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındıran Cumhuriyet olduğunu belirtmiştir.
 
Cumhuriyet'e kavuşmamız tabiki de kolay olmamıştır. Bu yüzden atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyet'in anlam ve önemini kavramak için her yıl 29 Ekim'de kıvançla bu milli bayramı kutlarız.
 
 
Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.
 
 
Devlet yönetimini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.
 
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecektir.
 
Türk Milleti, kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, varlık içinde yaşanan yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışarak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacaktır.
 
Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlarken, geleceğe büyük bir umut, inanç ve gayretle yürümek azmi içindeyiz.
 
Her 29 Ekim'de yenilenen azim ve kararlılıkla; Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünde ülkemizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz.
 
Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak milli görevimizdir.

 

Toplam Ziyaret: 3.524.843