Yükleniyor...
Dr. Öğr. Üyesi Adem Işık :::::Ulaş:::::

 

Dr. Öğr. Üyesi Adem Işık

 


Arkeolog, Yazar - Antik Çağ Tarihçisi

 

21.01.1969 Sivas/Ulaş Acıyurt köyü doğumlu. Sivas'ta Danişmentgazi İlkokulu'nu okudu.1983 yılında Behrampaşa Ortaokulu’ndan, 1985 yılında da Sivas Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü'nden mezun oldu.
 
 
1986 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu.
 
1991-1992 yılları arası Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulu’ndan Yedek Subay Asteğmen Öğretmen olarak mezun olup, Ağrı/ Diyadin Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda askerlik görevini tamamladı.
 
1992 yılında İstanbul üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda başladığı yüksek lisans öğrenimini “Antik Kaynaklarda Karadeniz Bölgesi” konulu tez ile 1995 yılında tamamladı.
 
1993 yılında Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak ilk akademik görevine başladı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı’ndaDoktora öğrenimine başlayıp 2004 yılında “Pers Helenistik ve Roma Dönemlerinde Paphlagonia Pontus Bölgesi Kültleri” adlı doktora tezi ile “Eskiçağ Tarihi Doktoru” ünvanını aldı.
 
2000 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’ne Eskiçağ Tarihi Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2009 yılında Yrd. Doç. Dr. ünvanını aldı. 1996-2014 yılları arasında “Karadeniz Bölgesi Yüzey Araştırmaları” Harmanören Ortatunççağ Mezarlık kazıları” “Göller Bölgesi Yüzey Araştırmaları” “Konya ve Afyonkarahisar Yüzey Araştırmaları” “Dedemezarı Orta Hitit Çağı Kazıları” ile “Elbistan Karahöyük Kazıları” çalışmalarına katıldı. “Manisa Antik Stratonikeia Kenti Kurtarma Kazıları” na davet edilerek bölgede Roma Çağı kaleleriyle ilgili araştırma ve incelemelerde bulundu.
 
2012-13 öğretim sezonunda Macaristan Budapeşte Eötve Lorant Üniversitesi’ nde Anadolu Yarımadasının Eski Çağı üzerine dersler verdi. Farklı zamanlarda Lüksemburg, Hollanda. Avusturya, Makedonya, Arnavutluk, Arabistan, Suriye, Lübnan, İsviçre, Ukrayna, Macaristan, Karadağ, Gürcistan, İtalya ve Bulgaristan’da tarihi ve arkeolojik konularda araştırma, inceleme ve kültürel çalışmalarda bulundu. “İyilik Derneği” ni, ardından “Tarih Derneği” ni ve bu dernek bünyesin de” Karapapak Kültür Merkezi” ni kurdu.
 
2007 yılında Sivas Belediyesi bünyesinde oluşturulacak olan “Sivas Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeli” ne seçildi.
 
2006 yılından itibaren Avrupa Birliği’ne “Koca Çınar”, “Şehr-i Kültür Sivas ve Karapapaklar” ve “Woltran” projelerini sosyal sorumluluk kapsamında hazırlayıp başarıyla uyguladı.
 
Amatör olarak paraşüt kurslarına katıldı. Dağcılık ve kaya tırmanışı kurslarına katılarak birçok zirve tırmanışlarına iştirak etti.
 
Almanca biliyor. 1994 yılından itibaren Şehnaz Işık ile evli olup İhsan Tolga ve Muhammed Kerem adlarında iki oğlu vardır.
 
 
 
 
 
Kitapları 


■Antik Kaynaklarda Karadeniz Bölgesi
ISBN:
Türk Tarih Kurumu Yayınları
2001 253 sayfa



İlginç Yönleriyle Eski Çağ Milattan Önce
Yitik Hazine Yayınları
2013 1. Baskı

-İlginç Yönleriyle Eski Çağ Milattan Önce
ISBN:
Yitik Hazine Yayınları
2013 2. Baskı

-İlginç Yönleriyle Eski Çağ Milattan Önce
ISBN:
Yitik Hazine Yayınları
Mart 2014 3. Baskı 164 sayfa

 

■Kur'an ve Tarih
ISBN:
Cinius Yayınları
2

 

araştırma ve inceleme

■Pontos Tanrıları
ISBN:
Dorlion Yayınları
2020

 

 

Toplam Ziyaret: 3.521.008