Yükleniyor...
Folklorumuz

 

 

 

Sivas'ın folklorik ve kültürel değerlerini

araştırıp, fotoğraflayıp ve arşivleyen 

Zara Kültür Araştırma Grubu

bünyesinde oluşturulmaya çalışılan

Sivas Kent Arşiv Merkezi'mizde

imzalı olarak eserlerinizin

bulunmasını istermisiniz...

O halde,

Saygıdeğer

şair, yazar, araştırmacı, akademisyen

ve gazeteci Sivaslı hemşerilerimizin

binbir emekle hazırlayıp çıkardığı

kitaplarını yine,

 

Sivaslı sanatçılarımızın,

âşık ve ozanlarımızın müzik albümlerinin

adresimize gönderilmesini bekliyor,

selam ve saygılarımızı iletiyoruz.

 

www.sehrisivas.com

Yakup Kadri Bozalioğlu / 0535 574 52 74

Zara Kültür Araştırma Grubu

İsmetpaşa Cad. No: 149 Zara - Sivas 

 

 

 

 

 

 

 

   Bir Şehre Değer Katmak

   Yeni bir yüzyılın Sivas'ına, Sivas'ın var olan değerlerini taşımak adına 

     Sivas'ı Tanıyalım, Sivas'ı Tanıtalım

     'Kültürel mirası korumak için ilk ve en önemli adım, onu tanıtmaktır.'

 

 

 

 

 

     İlçemiz Zara'da olası açılacak bir müzenin ve kent arşiv merkezinin oluşturulmasında belirleyici konumda olan kişi ve kurumlarla inisiyatif alıp ön görüşmeler yapan saygıdeğer eğitimci - yazar Ali Lafçı beye öncelikle Zara Kültür Araştırma Grubu olarak teşekkür ederiz.

 

 

     Bu anlamda oluşturulacak bir kültür merkezi içinde yer alacak Sivas Kent Arşiv Merkezi'nin ve Sivas'ın kültür/sanat/edebiyat olmak üzere yörenin var olan değerlerinin her alanda tanıtılmasının hedeflendiği çalışmaların detayları muhataplarından Zara Vakfı ve Zaralı Sanayici İşadamları Derneği ZASİAD'ın bilgisine sunulmuştur.

 

 

 

 

Şehr-î Sivas
Anadolu coğrafyasına baktığımızda Sivas; 16. yüzyılda yaşamış halk şairlerinden Pir Sultan Abdal'la başlayan; Şemseddin Sivâsî, Âşık RuhsatîÂşık Veysel ve Zaralı Halil Söyler gibi değerlerimizi yetiştiren evrensel bir şehirdir.

Sivas, Sivaslı düşünürlerin, fikir adamlarının, âşık ve ozanların, türkü okuyanların, divan şairlerinin, halk edebiyatçılarının, gazetecilerin ve sanatkârların şehridir.

Osmanlı egemenliğindeyken eyalet merkezi olan, Selçuklu Devleti'ne de başkentlik yapan Sivas, cumhuriyet tarihinde önemli bir rol üstlenen Cumhuriyet şehridir.

Ulu önder Gâzi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele Döneminde 108 gün kalıp, 4 Eylül Sivas Kongresinin yüz yıl önce yapıldığı, 2019 tarihinde de 4 Eylül'ün 100. yılının kutlandığı, her kültürün evrensel renklerini içinde barındıran 'Kültürümüzün Bereketli Toprağı'dır Şehr-î Sivas.

 

 

 

 

 

 

Sivas Kent Arşiv Merkezi

Bir kentin tarihini, kültürünü ve edebiyatını tanıtıp belgeleyen;

o şehre dair yayımlanmış yazılı kaynaklar ve kitaplardır.

 

 

Bu sebeptendir ki; yayımlanmış eserlerin tamamı tespit edilip, toplanıp bir araya getirilip arşivlenmişse o yörenin tarihsel kimliğinin bilinmesinde, folklorik ve kültürel değerlerin tanıtımına, tanıtılmasında elbette ki önemli bir kaynakça olacaktır.

 

 

Dolaysıyla da;

 

 

Kültürümüzün Bereketli Toprağı Sivas'ın; 1923 - 2023 tarihleri arası 100 yılını belgeleyen Sivas Yayınları'nın ve Müzik Albümleri'nin biraraya getirilip - toplanıp, arşivlenip okuyucusunun istifade edebileceği Sivas Kent Arşiv Merkezi'nin oluşturulması amaçlanmaktadır.

 

Bu gerekçeyle; Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 yılına kadar yayımlanacak Sivas'a dair bir kısım gazetelerin,  dergiler, kitaplar, bültenler, rehberler ve yıllıkların tamamına yakınını tespit edip, toplayıp, bulundurmayı hedefleyen Zara Kültür Araştırma Grubu, bünyesinde oluşturduğu Sivas Kent Arşiv Merkezi'nde Sivaslı şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve akademisyenlerin çıkardıkları akademik, bilimsel, mesleki, folklorik ve kültürel yayınların önemli bir kısmını bulundurmaktadır

 

 

Her detayı özenle çalışılıp, alt yapısı kültür grubumuzca titizlikle araştırılıp, hazırlanan... Özellikleriyle de eşi ve benzeri olmayan  böyle bir Sivas Kent Arşiv Merkezi'nin oluşumu Sivas'ın ekonomik, kültürel ve turizmine elbet değer katacaktır.

 

 

Sivas'ın tarihi, folklorik ve kültürel değerlerini fotoğraflayıp, araştırıp yayınlarıyla tanıtan Zara Kültür Araştırma Grubu; Yine Sivas'a dair ve Sivaslı sanatçıların müzik albümlerinin de yer aldığı bir Sivas Kent Arşiv Merkezi'nin daha kapsamlı olmasını hedeflemektedir.

 

 

Böylelikle; Sivaslı Taş Plak sanatçılarından Halk Ozanı Âşık Veysel'in ve Zaralı Halil Söyler'in, yine o yılların yöremiz sanatçılarına ait taş plakları, Ali Kızıltuğ'dan günümüze kadar ki Sivaslı ses sanatçılarının, âşıkların / ozanların müzik albümlerinin derli toplu tamamının var olacağı bir Sivas Kent Arşiv Merkezi'nin oluşturulması sağlanacaktır.

 

Sivas merkez ve ilçeleri hakkında yayımlanmış yayınların ve yazarlarının yayınlarının tamamının ve Sivas Kongresiye alakalı kitapların, yine Sivaslı akademisyenlerin, şair ve yazarlarının, gazetecilerin yayınlarının bulunacağı Sivas Kent Arşiv Merkeziyle Sivas'a dair eserleri Sivas'ı her alanda tanımak isteyenlerin yararlanabileceği ortamı hazırlamak amaçlanmaktadır.

 

 

 

 

|  Sivas'ın internete taşınan belgesi www.sehrisivas.com

Sivas’ın 100 yıllık tarihinde Sivas’a dair yayımlanmış kitapların ve müzik albümlerinin kapak fotoğraflarının yine eser sahiplerinin biyografik ve eserlerin içeriğine dair bilgilerin Sivas’ın internete taşınan belgesi www.sehrisivas.com web sitesi üzerinden yayınlanılması.

tek bir sayfadan sivas kitaplarına ulaşmak...

 

 

 

| ‘Giysilerde Dile Gelen Anadolu’ / Sivas kitap ve fotoğraf sergisi; Geleneksel kültürümüzün örf ve adetlerini yaşatmaya ve geliştirmeye yönelik Türk kültürünün özgün niteliklerini yansıtan Sivas yöresine ait kıyafetleri tespit etmek ve fotoğraflamak amaçlı Sivas merkez köyleri dahil ilçelerinin kıyafetleriyle bilinen yöreler gezilip bugün için itibariyle kaybolmuş bu kıyafetleri temin edebildiğimiz kadarıyla toplayıp ya da aslına uygun bir şekilde diktirilerek bu kültürü geleceğe taşımak hedeflenmektedir. Sivas yöresel kıyafetlerini tanıtan Giysilerde Dile Gelen Anadolu / Sivas / Zara adında fotoğraf sergileri açılması, Türkçe ve İngilizce kitapların yayımlanması.

 

fotoğraflar: yakup kadri bozalioğlu

Giysilerde Dile Gelen Anadolu / Sivas / Zara fotoğraflarıyla yurt içi ve yurt dışı sergiler açmak...

 

 

 

| Sivas'ın tarihi ve kültürel değerlerini fotoğraflayıp kitaplaştırmak

Yöremizin zengin doğal tarihi ve kültürel dokusunun iç ve dış turizme yönelik bir çekim merkezi oluşturacak şekilde tanıtılması ve böylelikle bu değerlerin daha iyi korunmasının sağlanılması amaçlı görsel çekimler yapılıp Türkçe ve İngilizce olarak kitaplaştırıp yurt içi ve yurt dışı fotoğraf sergileri açılması.

 

 

 

| Sivas ve köylerinin fotoğraflanması; Sivas ve ilçelerinin mevcut 1234 köyünün fotoğraflanıp, dron ile çekimlerinin yapılması.

 

 

Yöresel kıyafetli bez bebeklerin yapımı

Yöresel kıyafetli bez bebek yapımcısı Nilgün Bozalioğlu tarafından üretilen bez bebekler... 

 

 

 

| Sivas'a ve Zara'ya dair fotoğraf ve kamera kayıtları arşivi; 1973 - 2021 tarihleri arası çekilen  arşivimizdeki fotoğraflar yöremize dair çıkaracağımız kitaplarımızda kullandırılacaktır.

1995 - 2021 tarihleri arası arşivimiz... 

 

 

 

Toprağın bu vatanın en değerli unsuru olduğunu bilerek, topraklarımıza sahip olmak ve toprak kavramını somut olarak zihinlere yerleştirmek amacıyla Türkiye'de ilk kez Toprak merkezi açılması...

•2004 yılında TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca bu yaptığımız çalışma için Zara'ya gelmiş, TEMA olarak bizler yapabilirmiyiz demişti. Toprak haberi 2004 tarihinde Sivas Zara Haber dergisi'nin 21. sayısında yayımlanmıştır.

 

 

 

 

Sivas Kent Arşiv Merkezi'nin açılması yanısıra Sivas'ın folklorik, kültürel ve tarihi zenginliklerini, doğa ve çevreyi, köylerinin, yaylalarının fotoğraflanıp görsel tanıtımının yapılması ve yayınlarının çıkarılmasıyla Kültürümüzün Bereketli Toprağı Sivas' ın Yeni Bir Yüzyılı'na ayrı bir değer katacaktır.

 

 

 

Zara Kültür Araştırma Grubu olarak önerimiz; Sivil toplum kuruluşlarından Zara Vakfı'nın ve ZASİAD'ın inisiyatif alarak bu vizyon projenin şehrimize olan kazanımlarını dikkate alarak sahiplenmesidir.

 

 

 

 

Zara Vakfı ve ZASİAD 'ın vereceği katkılardan dolayı Zara Kültür Araştırma Grubu çıkaracağı yayınlarında, web sitelerinde, folklorik ve kültürel alan araştırmalarında, Sivas Kent Arşiv Merkezi'nde ki arşiv çalışmalarında, fotoğraf sergilerinde; vakfın ve derneğin faaliyetlerine, yönetim kurulu başkanlarının açıklamalarına ve çıkacak olan yayınların sunuş yazılarına yer verecektir.

 

 

Şöyleki; sivas'ın internete taşınan belgesi www.sehrisivas.com.com 'da yaklaşık olarak on bin sayfa olarak hazırlanan web sitesinin (altta örnekte olduğu gibi) her bir sayfasında Zara Vakfı, ZASİAD, Zara Kültür Araştırma Grubu ve Müzenin (Temur Emlak) logoları yer alacak şekilde tasarımlanıp, logolar tıklandığında ilgili kuruluşların faaliyetlerine ve tanıtımına yer verilecektir.

 

 

 

 

Netice olarakSivas ili, ilçeleri, beldeleri ve köylerinde özellikle kültürümüzün folklorik öğelerini; yazılı ve görsel araçlarla kalıcı hale getirip, kültürümüzü en geniş kitlelere yansıtma amacında olan ilkleriprojeleri ve organizasyonları ile bilinen Zara Kültür Araştırma Grubu bu alanda yürüteceği çalışmalarda etkin olabilmesi için 24 yıllık kuruluşunun yanısıra 45 yıllık mesleki deneyimleriyle, fotoğraf arşiviyle, Sivas'a dair kitap koleksiyonuyla bu faaliyetlerin sürdürebilmesi adına Beşyüzbin TL talep etmektedir, Takdir buyurursanız bu yola bugünden çıkmaya hazırız.

 

 

Saygılarımla,

 

 

Yakup Kadri Bozalioğlu | folklor araştırmacısı / yayıncı

| zara kültür araştırma grubu | www.sehrisivas.com | zara, perşembe, 25 Haziran 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivas Kent Arşiv Merkezi ve Müzesi için yaklaşık 500 - 600 metrekarelik mevcut yer...

 

Zara'da eski Hükümet Konağının çevresinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait yaklaşık 500 - 600 metrekarelik yuvarlak daire içine aldığımız alan Sivas Kent Arşiv Merkezi ve Müzesi'nin yapılabilecegi konumdadır. Bu yerin hemen yanıbaşında belediyeye ait otopark mevcut olup, alan ve çevre düzenlemesi dahilinde saat kulesi ve park yapılmakta ön kısmı Kızılırmak Sosyal Tesisleri'ne bakmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sayın; Mustafa Can

 

 

Zara'mızın önemli değerlerinden

babanız saygıdeğer

işadamı - hayırsever 

RECEP CAN büyüğümüzün

takdir buyurursanız kitabını hazırlayıp,

yayımlamak istiyoruz.

 

Bu doğrultuda onay verirseniz

aile büyüğünüze dair çıkacak

böyle kitap için nasıl bir çalışma

izleyeceğimizi uygun bulduğunuz

takdirde görüşebiliriz.

 

 

Zara,  8 Eylül 2021

 

 

Saygılarımla,

 

 

 

 

www.sehrisivas.com

Yakup Kadri Bozalioğlu / 0535 574 52 74

Zara Kültür Araştırma Grubu

ZARA dergisi İmtiyaz Sahibi

İsmetpaşa Cad. No: 149 Zara - Sivas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sayın; Hüseyin Kaplan

 

 

Zara'mızın değerlerinden biri olan siz saygıdeğer Hüseyin Kaplan Bey'in takdir buyurursanız kitabını hazırlayıp, çıkarmak isteriz.

(Pandemi öncesi Cekmeköy'de ki fabrikanızda bu konuda konuşmuştuk, Hilal Hanımın da bilgisi olmuştu, Pandemi araya girince bu konuyla irtibatımız daha olmamıştı.)

 

Şöyle ki, köyünüz Alişanbeyağılı ve mezranız Köşevent'in dronla fotoğrafladığım görseller dahilinde, İstanbul ve İran'a kadar ki süreci ve birkaç sayfası çizimlerle olan hayat hikâyenizi içine alan kitabı yayımlamak.

 

Ve yine; sizlerin anlatımıyla

Zara'ya kazandırdığınız yüksekokulun açılış tarihlerinde ki  konuşmalarınızı içeren detaylar ve o günlere dair sizin fotoğraflarınızın yer alacağı bir kitap...

 

Dolaysıyla da; başarılı ve örnek bir işadamı olarak hayırsever tarafinızla geleceğin neslinin faydalanabileceği hayat öykünüzü anlatan bir kitabın çıkması.

 

 

Bu doğrultuda onay verirseniz

adınıza çıkacak olan 

böyle kitap için nasıl bir çalışma

izleyeceğimizi uygun gördüğünüz takdirde görüşebiliriz.

 

 

Zara, 9 Eylül 2021

 

 

Saygılarımla,

 

 

 

 

www.sehrisivas.com

Yakup Kadri Bozalioğlu  /  0535 574 52 74

Zara Kültür Araştırma Grubu

ZARA dergisi İmtiyaz Sahibi

 

İsmetpaşa Cad. No: 149 Zara - Sivas

 

 

 

Çıkardığım Biyografi Kitapları /

1- Dürüst İzler / Ahmet Çuhadaroğlu'nun Anısına

2- Veysel Dursun Olmak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sayın; Hilal Kaplan

   

Zara'mızın değerlerinden biri olan aile büyüğünüz, babanız saygıdeğer Hüseyin Kaplan bey için kitap hazırlayıp, adına kitap çıkarma isteğimizi sizle 2021'in 12 Kasım'ında telefonla görüşüp onayınızı aldıktan sonra bu düşünceler doğrultusunda o günden bu tarafa neler yapıldığını, bundan sonrası için de nasıl bir yol izlenilmesi gerektiğine dair sizleri bilgilendirmek isterim.

 

 

Öncesinden de yazılı olarak bahsettiğim gibi,

köyünüz Alişanbeyağılı ve mezranız Köşevenk'i dronla fotoğrafladığım görseller dahilinde, İstanbul ve İran'a kadar ki süreci ve birkaç sayfası çizimlerle olacak şekilde sayın Hüseyin Kaplan beyin hayat hikâyesini kitapda yayımlamak.

 

 

Ve yine; eğitime yönelik siz sayın Hüseyin Kaplan beyin de katkı verdiği yöremiz işadamlarının kuruculuğundaki derneğiniz ZASİAD ile beraber Zara'ya kazandırdığınız yüksekokulun açılışında yaptığınız konuşmanın içeriğine adınıza çıkacak olan kitapda yer verip, adınızın verildiği konferans salonu dahil yine yüksekokulun ilçemiz Zara'ya kazandırılmasına katkı veren hayırseverler için okul giriş katında oluşturulan köşeden fotoğraflar ve bilgiler kitapda yer alacaktır.

 

 

Böylelikle; başarılı ve örnek bir işadamı olarak hayırsever tarafınızla geleceğin neslinin faydalanabileceği hayat öykünüzü anlatıcı çıkacak olan biyografik kitabınızın bilgi ve belgeye dayalı içerik kaynağı fotoğraf arşiv merkezimiz dahilinde kurucusu olduğum Zara Kültür Araştıma Grubu tarafından projelendirilip biyografi yazarı Yakup Kadri Bozalioğlu tarafından 28 Şubat 2023 tarihinde kitabın matbaadan çıkarılması amaçlanmaktadır.

 

 

Sayın, Hüseyin Kaplan beyin adına çıkacak olan bu kitapla amaçlanılan; onun mezra ve köy yaşantısından bugüne iş hayatını kapsayan süreç dahilinde ki anıların, anlatımların, yaşananların ve yaşanılanların kaleme alınarak, fotoğraflarla, resimlerle ve söyleşiler ile belgelendirmektir.

 

Zara, 22 Nisan 2022

Saygılarımla,

 

 

www.sehrisivas.com /

Yakup Kadri Bozalioğlu  /  0535 574 52 74

biyografik yazarı ve fotoğraf sanatçısı    

 

Zara Kültür Araştırma Grubu

ZARA dergisi İmtiyaz Sahibi

 

arazzara58@gmail.com

İsmetpaşa Cad. No: 149 Zara - Sivas

 

 

Biyografi Kitaplarım /

1- Dürüst İzler / Ahmet Çuhadaroğlu'nun Anısına

2- Veysel Dursun Olmak

 

 

 

 

 

 

 

Kaplan Brode Tekstil'in

ve Toliyent'in kurucusu

Hüseyin Kaplan ile

Köşevenk'den Tahran'a tül, perde

 

 

 

Bu doğrultuda kitap içinde yer alması gereken başlıklar ve içeriği ile ilgili yer verilecekler şöyle; 

(Elbet ki kitapda yer alacak konu başlıklarının her bir detayı sizlerle istişare yapılacaktır.)

 

 

 

●Önsöz

●Hüseyin Kaplan biyografisi

 

●Sn, Hüseyin Kaplan beyin biyografisine ve yaşamına değinen iş hayatından bilgilerin yanısıra İran'ca ve ingilizce sayfaların da kitapda yer verilmesi.

 

 

Kaplan Ailesi olarak tüm aile fertlerinin her birinin kitapda yer alması gereken anlatılarına yer vermek.

 

●Sn, Hüseyin Kaplan albüm fotoğrafları.

Ayrıca; sn, Hüseyin Kaplan beyin Zaralı Sanayici ve İşadamları Derneği ZASİAD'ın başkanlık yaptığı tarihlerde Zara'ya olan ziyaretlerinden tarafımdan çekilen fotoğraflarına kitapda yer verilmesi.

 

● Alişanbeyağılı köyü ve Köşevenk mezrası dronla çekilmiş fotoğraflar.

 

-Köyünüzün ve mezranızın Mayıs ve Haziran ayları içinde mevsimsel olarak yeşilliğin çok daha olduğu günlerde fotoğraflar çekilerek yöre fotoğraflarına kitapda yer verilmesi.

 

 

● Zara'da eğitime yönelik yüksekokulun açılmasındaki sürece katkı vermenizden dolayı okulun açılışında sn, Hüseyin Kaplan beyin yaptığı konuşması.

 

Adına konferans salonu verilmesinin yanısıra katkısı olan hayırseverler için yüksekokulun giriş katında fotoğraflar ile oluşturulan köşeden görseller ve yazılar ile kitapda yer vermek.

 

 

● 2010 - 2014 tarihleri arası dönemin Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy tarafindan Zara'nın kuzey yamacında ki Dikilitaş mevkiinde ki, eski su deposunun arkasında ki alanda 'Hüseyin Kaplan Hatıra Ormanı' oluşturulmasından dolayı kitapda yer verilmesi. 

 

 

● İş sektöründen ve yakın çevrenizden belirleyeceğiniz isimler ile görüşerek çıkacak olan kitaba yazılar hazırlamak.   

 

 

●Çocukluk yıllarını mezranız Köşevenk'de yaşayan olarak, mezranızın uçurumdan Zara'ya ve Korkut köyüne bakan tarafında ki  anıları ressam bir arkadaşımıza aktarıp çizdirerek, resimleyip kitapda yer vermek.

 

 

●Kaplan Brode'nin

Çekmeköy'de ki tül - perde fabrikasından fotoğraflar çekip sektörünüzün üretime dayalı bilgilerine kitapda yer vermek.

 

●İran'da ki tül ve perde tekstil fabrikasından fotoğraflar ve yine sektörün üretimine yönelik bilgilere yer vermek.

 

 

●Yaz başlarında sn, Hüseyin Kaplan beyin Zara, köy ve mezra ziyaretlerini bir plan dahilinde yapması halinde çocukluğunu yaşadığı topraklardan fotoğraflar çekilerek kitapda yer verilmesi.

 

Özellikle de Köşevenk mezrasından şu an itibariyle ören ve yıkılmış evlerden biri olan sn, Hüseyin Kaplan beyin çocukluğunu yaşadığı evin hemen yanıbaşından yapacağı ziyaretleri esnasında fotoğrafların çekilerek o bir günlük sürecin kayıt altına alınmasıyla, çekilen fotoğraflarla ve sn, Hüseyin beyin anılarıyla kitabın sayfaları adeta bir belgesel tarzda hazırlanmış olacaktır.

 

 

●Sn, Hüseyin Kaplan bey ile yapılacak Yakup Kadri Bozalioğlu söyleşisi

 

●Gazeteci Yakup Kadri Bozalioğlu yazısı

 

●Gazeteci İbrahim Özel yazısı

 

●Yazar Taki Akkuş yazısı

 

●Yazar Osman Sarıyıldız'ın Alisanbeyağılı köyü ve Köşevenk mezrasını kaleme aldığı yazısı.

 

 

●Plaketlerin yer aldığı bir sayfa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sn; Feti Aras

 

 

 

Çıkacak olan sn, Feti Aras kitabı içinde yer alması gereken başlıklar; 

(Elbet ki kitapda yer alacak konu başlıklarının her bir detayı sizlerle istişare yapılacaktır.)

 

 

 

●Önsöz

●Feti Aras biyografisi

 

 

●Sn, Feti Aras'ın eğitime, kültüre yönelik ve Zara'yı anlatan yazısı.

 

 

 

Aras Ailesi olarak tüm aile fertlerinin her birinin kitapda yer alması gereken anlatılarına yer vermek.

 

 

● Galip Aras Konağı.

Aile büyüklerinin fotoğrafları

 

 

●Sn, Feti Aras albüm fotoğrafları.

Ayrıca; sn, Feti Aras'ın Zaralı Sanayici ve İşadamları Derneği ZASİAD'ın başkanlık yaptığı tarihlerde Zara'ya olan ziyaretlerinden tarafımdan çekilen fotoğraflarına kitapda yer verilmesi.

 

 

 

● Zara'da eğitime yönelik yüksekokulun açılmasındaki sürece katkı vermenizden dolayı okulun açılışında sn, Feti Aras'ın yaptığı konuşması.

 

Yüksekokula katkısı olan hayırseverler olarak o günkü süreci anlatan bir yazı 

 

 

● Feti Aras Caddesi Zara Belediye Meclis Kararı.

 

 

● Zara'nın kuzey yamacında ki Dikilitaş mevkiinde ki, şelale parkı  arkasında ki alanda Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği tarafından  Cumhuriyet Ormanı kapsamında 'Feti Aras Hatıra Ormanı' oluşturulmasından dolayı kitapda yer verilmesi. 

 

 

● İş sektöründen ve yakın çevrenizden belirleyeceğiniz isimler ile görüşerek çıkacak olan kitaba yazılar hazırlamak.   

 

 

●Ars Beton'un üretime dayalı bilgilerine kitapda yer vermek.

 

 

 

●Sn, Feti Aras ile yapılacak Yakup Kadri Bozalioğlu söyleşisi

 

●Gazeteci Yakup Kadri Bozalioğlu yazısı

 

 

 

 

●Plaketlerin yer aldığı bir sayfa.

 

 

 

Sayın, Feti Aras adına çıkacak olan bu kitapla amaçlanılan;  iş hayatını kapsayan süreç dahilinde ki anıların, anlatımların, yaşananların ve yaşanılanların kaleme alınarak, fotoğraflarla, resimlerle ve söyleşiler ile belgelendirmektir.

 

Çarşamba, 15 Haziran 2022

Saygılarımla,

 

 

www.sehrisivas.com /

Yakup Kadri Bozalioğlu  /  0535 574 52 74

biyografik yazarı ve fotoğraf sanatçısı    

 

Zara Kültür Araştırma Grubu

ZARA dergisi İmtiyaz Sahibi

 

arazzara58@gmail.com

İsmetpaşa Cad. No: 149 Zara - Sivas

 

 

Biyografi Kitaplarım /

1- Dürüst İzler / Ahmet Çuhadaroğlu'nun Anısına

 

2- Veysel Dursun Olmak

 

 

 

 

 

 

 

 

Saygıdeğer Tülin hanım, 

Öncelikle siz Dursun Ailesine sağlıklı günler diliyorum.

 

Geçen yıl saygıdeğer Veysel abimle telefonla görüşmüştüm. Sizin vasıtanızla Veysel abime selam ve saygılarımı iletiyor, sağlık ve sıhhet diliyorum.  

 

 

 

İlçemiz Zara'nın eğitime çok önemli katkı yapan Saygıdeğer Veysel abimin 2015 yılında 'Veysel Dursun Olmak' adına çıkardığımız kitapla başlayan süreç öncesi ve sonrasında bugüne kadar hayırseverlik tarafının yanında eğitime yaptığı katkıların yer verildiği gazete, dergi ve kitapların tamamını biraya toplayıp 4 takım oluşturduk.

 

 

Yine saygıdeğer büyüğümüz Veysel Dursun abimin Zara'nın eğitimine yatırım yaptığı tarih olarak 1995'den bugüne kadar ki zaman diliminde Zara ve Sivas' da ki eğitime yönelik yurtların ve adına verilen yüksekokulun temel atılışı ve açılışını ve fahri bilim doktora verildiği kadar ki sürece dair tüm fotoğrafları sizlere verilmek üzere biraya getirdik.

 

 

21.09.1998 tarihinde Sivas'da Cumhuriyet Konferans Salonu'nda Cumhuriyet Üniversitesi'nin 1998 - 1999 Akademik Yılı açılış töreninde Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu'nca tarafınıza siz sayın Veysel Dursun adına 'Fahri Bilim Doktorluğu' unvanı verilen ve düzenlenen bir törenle akademik giysi giydirilerek belge takdim edilişinin tarafımızdan kamera ile kayıtlara alınan tüm görüntü kayıtlarının tarafınıza verilmesi.

 

 

Yakın zamanda çıkacak olan ZARA dergimizin 8. sayısının Veysel Dursun özel sayısı olarak çıkarılması.

 

 

İlk baskısını 2015 tarihinde Sn, Veysel Dursun abimin 65. yaş gününde adına çıkardığımız ve kitap başlığına siz Tülin hanımın verdiği 'Veysel Dursun'la Olmak' kitabının içeriğinin daha farklı fotoğraflarla ve kapağının farklı çizimiyle 2. baskısını daha kapsamlı çıkarmak istiyoruz.

 

 

Saygıdeğer Tülin hanım takdir ederseniz ben İstanbul'dayım sizlerle görüşmek ve saygıdeğer büyüğümüz Veysel abimizi ziyaret etmek isterim. 

Saygılarımla,

 

 

 

Perşembe, 16 Haziran 2022

 

 

www.sehrisivas.com /

Yakup Kadri Bozalioğlu  /  0535 574 52 74

biyografik yazarı ve fotoğraf sanatçısı    

 

Zara Kültür Araştırma Grubu ZARA dergisi İmtiyaz Sahibi

 

arazzara58@gmail.com / İsmetpaşa Cad. No: 149 Zara - Sivas

 

 

Biyografi Kitaplarım /

1- Dürüst İzler / Ahmet Çuhadaroğlu'nun Anısına

2- Veysel Dursun Olmak

 

 

 

 

 

 

Sayın; Çuhadaroğlu Şirketler Grubu

 

 

 

Saygıdeğer Murat ve Nejat Çuhadaroğlu beyin dikkatine,

 

2019 yılında Saygıdeğer babanız ve biz Zaralı hemşerilerinin değerli büyüğü Ahmet Çuhadaroğlu adına Dürüst İzler kitabını yayına hazırlamıştık.

 

 

Bundan sonraki süreçde kitapdan sonra bir belgesel yapılması düşünülürse arşivlerimizde saygıdeğer Ahmet Çuhadaroğlu'nun eğitime yatırım yaptığı yıllarda tarafımızdan çekilmiş ileriki zamanlarda hazırlayacağınız Ahmet Çuhadaroğlu Belgeseli için aşağıda yazılı kamera kayıtları mevcuttur.

 


■Ahmet Çuhadaroğlu doğduğu köy Gümüşçevre (Kemeriz) Köyü'nü ziyareti. Temmuz 1995

■C.Ü. Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu temel atma töreni. 17.07.1995

 

 

■C.Ü. Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu temel açılış töreni. 4 Eylül 1996

 

 

 

-Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu'nca; 'Fahri Bilim Doktorluğu' ünvanı verilen hayırsever-işadamı Ahmet Çuhadaroğlu'na, üniversite konferans salonunda düzenlenen bir törenle Akademik Giysi giydirilerek belge takdim edilişi. 22.05.1997


-Ahmet Çuhadaroğlu'nun Gümüşçevre (Kemeriz) Köyü'ne yaptırdığı
Köy Konağı açılışı. 11.09.1997

-Sanayici - İşadamı Ahmet Çuhadaroğlu ile Zara Kültür Araştırma Grubu Başkanı, Gazeteci Yakup Kadri Bozalioğlu'nun yaptığı söyleşi. 1998

 

 

-27-28 Ağustos 2005 tarihinde 3. yapılan Gümüşçevre Köyü Ahmet Çuhadaroğlu Şenlikleri ve Güreşlerinden olmak üzere 4. 5. 6. ve 8. 10. şenliklerden belgeselde yer alacak görüntüler.

 

 

■10 Mayıs 2017 tarihinde C.Ü. Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu 20. Yıl mezuniyet töreninden belgeselde yer alacak görüntüler.

 

 

 

Yine saygıdeğer büyüğümüz Ahmet Çuhadaroğlu'nun Zara'nın eğitimine yatırım yaptığı tarih olarak 1995'den bugüne kadar ki zaman diliminde Zara ve Sivas' da ki eğitime yönelik adına verilen yüksekokulun temel atılışı ve açılışını ve fahri bilim doktora verildiği kadar ki sürece dair tüm fotoğrafları biraya getirdik.

 

 

 

22.05.1997 tarihinde Sivas'da Cumhuriyet Konferans Salonu'nda  Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu'nca sayın Ahmet Çuhadaroğlu adına 'Fahri Bilim Doktorluğu' unvanı verilen ve düzenlenen bir törenle akademik giysi giydirilerek belge takdim edilişinin tarafımızdan kamera ile kayıtlara alınan tüm görüntü kayıtları.

 

 

 

 

İlçemiz Zara'nın eğitime çok önemli katkı yapan Saygıdeğer Ahmet Çuhadaroğlu büyüğümün 2019 yılında 'Dürüst İzler Ahmet Çuhadaroğlu Anısına' adına çıkarılan kitapla başlayan süreç öncesi ve sonrasında bugüne kadar hayırseverlik tarafının yanında eğitime yaptığı katkıların yer verildiği gazete, dergi ve kitapların tamamını biraya toplayıp 5 takım oluşturduk.

 

 

 

 

İlk baskısı 2019 tarihinde saygıdeğer büyüğümüz Ahmet Çuhadaroğlu adına çıkarılan 'Dürüst İzler Ahmet Çuhadaroğlu' kitabının içeriğinin daha farklı fotoğraflarla resim çizimlerininde eklenerek 2. baskısının çıkarılması.

 

 

Yine 'Dürüst İzler Ahmet Çuhadaroğlu' kitabının okunurluğu göz önüne alınarak kitap hacminin normal boyutlarda çıkarılması.

 

 

 

Yakın zamanda çıkacak olan ZARA dergimizin

9. sayısının Ahmet Çuhadaroğlu özel sayısı olarak çıkarılması.

 

 

 

Saygıdeğer Murat ve Nejat Bey ben İstanbul'dayım size başlıklar halinde sunduğum babanız saygıdeğer büyüğümüz Ahmet Çuhadaroğlu'nun yöresinde Sivas, Zara ve köyü Gümüşçevre'de tanıklık ettiğim eğitim ve sosyal tarafını yazımlarımla, fotoğraflayışımla ve kayıtlarıma olduğum görüntülerin tamamını ve bundan sonraki süreç içinde yapılacakları sunmak amaçlı size bu dosyayı iletiyorum.

 

 

Takdir ederseniz benim tarafımdan yapılacak olanları siz Çuhadaroğlu ailesiyle iştişare yaparak  görüşmelerimiz doğrultusunda belli bir zaman diliminde kısa bir süreçde hazırlayabilirim.

 

 

Bu manada siz Çuhadaroğlu Ailesinden bu dosyanın içeriğine yönelik düşüncelerinizi tarafıma bilgilendilmesini rica

eder, saygılarımı iletirim.

 

 

 

 

  

Zara, 17 Haziran 2022

Saygılarımla,

 

 

www.sehrisivas.com /

Yakup Kadri Bozalioğlu  /  0535 574 52 74

biyografik yazarı ve fotoğraf sanatçısı    

 

Zara Kültür Araştırma Grubu

ZARA dergisi İmtiyaz Sahibi

 

arazzara58@gmail.com

İsmetpaşa Cad. No: 149 Zara - Sivas

 

 

Yayımlanan Biyografi Kitapları /

1- Dürüst İzler / Ahmet Çuhadaroğlu'nun Anısına

 

2- Veysel Dursun Olmak

 

 

Toplam Ziyaret: 3.520.638