Yükleniyor...
Kaz Gölü

 

 

         SİVAS İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

 

 

DAVACI                        :1- Zara Kavasbaşı Köy Muhtarlığı           

                                    2- Zara Ütük Köyü Muhtarlığı           

                                    3- Zara Eymir Köyü Muhtarlığı

 

 

VEKİLİ                           :Av. Esra ESER

 
DAVALI                         :Sivas Valiliği
 
 
KONU                            :Yürütmenin durdurulması ve nihayetinde davanın kabulüne karar verilmesi talepli feri müdahale talebimize ilişkin beyan dilekçesidir.
 
 
 
AÇIKLAMALAR
 
I.  Davacı taraf "Bölgedeki doğal yaşamın tamamen yok olacağından bahisle Sivas ili Zara ilçesi Eymir ve Kavasbaşı ile Ütük köyleri hudutları dahilinde Halil Yavuz uhdesinde Mangan ruhsat sahası ile ilgili Sivas Valiliği'nce 08.06.2021 tarih ve E-52429240-220.02-1065452 sayılı Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir kararının İPTALİ ile yürütmenin durdurulması" talebinde bulunmuştur. Davacının taleplerinin kabulü ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Parklar ve Doğa Koruma Genel Müdürlüğü'nce 2022 yılında yayınlanan Kaz Gölü Sulak Alan yönetim planına göre; 1. poligon mutlak koruma alanı içinde, 2. poligon ise koruma alanı sınırında ve Ütük köyünün su kaynağının olduğu alanda bulunduğundan; Kaz Gölü Sulak Alan yönetim planında belirtilen 20 endemik bitki ve 163 göçmen kuşun yaşam alanı olan Kaz Gölü Sulak Alanı'nın korunması gerekmektedir.
 
Belirtilen nedenlerle öncelikle yürütmenin durdurulması talebinin, nihayetinde de davanın kabulünü talep etme zorunluluğu doğmuştur.
 
 
SONUÇ ve İSTEM         :Yukarıda arz ve izah edilen sebeplerle müdahillik talebimizin kabulü ile öncelikle yürütmenin durdurulması talebinin kabulüne, nihayetinde davanın kabulüne, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davalı taraf üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. 28.07.2022
 
MÜDAHALE TALEBİNDE BULUNAN
 
 
 
 
 
 
 
Sevgili Arkadaşlar,
 
 
28.07.2022 Perşembe günü sabah saat 08.30'da Zara Adliyesi önünde Kaz Gölü Yaşatma Platformu adına, üç köyün açtığı davaya müdahil olmak isteyen kurum yetkilileri buluşacak.
 
Yeşil Zara Gönüllüleri Derneği, Zara Köy ve Mahallesi Muhtarlığı Derneği, Zara Esnaf Odası, Zara Ziraat Odası başkanları ve yöneticileri Kaz Gölü davasına müdahil olma talebini içeren dilekçillerimizle adliye önünde olacağız.
 
Bu dava dosyasına bakan Sivas İdare Mahkemesi Başkanlığı'na iletilmesi için hazırlanan müdahil dilekçelerimizi Adliye yetkililerine tutanakla teslim edeceğiz. Salı, 26.07.2022
 
 
 
 
 
 
Kaz Gölü Sulak Alanı'nın korunması amaçlı Zara Asliye Hukuk Mahkemesi aracılığıyla Sivas İdare Mahkemesi Başkanlığı'na 28 Temmuz 2022 tarihinde Perşembe günü müdahele talebinde bulunanlar...
 
 
 
 
Toplam Ziyaret: 3.556.854