Yükleniyor...
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ::Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı:: :::::Zara:::::
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş

 
 
Akademisyen
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı
Cumhuriyet Üniversitesi Eski Rektörü
 
 
 
 
 
İlyas Dökmetaş; 10.01.1957 Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Sucak köyü doğumlu. İlkokulu köyünde, orta öğrenimini Sivas'da, yüksek öğrenimini de Erzurum'da tamamladı.
 
1983 - 1985 tarihleri arası Elazığ Aile Planlaması ve Ana Çocuk Sağlığı'nda mecburi hizmetini yaptı. Uzmanlık eğitimini de 1985 - 1989 yılları arası Sivas'da Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyolojı ve Enfeksiyon Hastalıklarında tamamlayıp aynı üniversiteye Öğretim Görevlisi olarak atandı.
 
1990 - 1991 tarihleri arası Ankara Mevkii Hastanesi'nde Tabip Asteğmen olarak askerlik görevini yaptıkdan sonra Cumhuriyet Üniversitesi'ne geri dönüp 1992 yılında Yrd. Doç., 1994 yılında da Doçentlik unvanını aldı.
 
1995 - 1998 yılları arası Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetim kurulu üyeliği yapan İlyas Dökmetaş; 1996'da 2 ay kadar Amerika Birleşik Devleti'nin Şikago şehrinde UIC'de çalıştı.
 
1999 yılında Profesör kadrosuna atandı. İlyas Dökmetaş 2005 - 2008 tarihleri arası Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinde bulundu.
 
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2008 - 2012 dönemi için Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olarak atadı.
 
 
 
 
Haber Türk Türkiye'nin Nabzı
●'Türkiye salgınla nasıl savaşıyor?, test sayıları neden önemli?, koronavirüs salgını Türkiye'de nasıl ilerliyor?, herkes maske takmalı mı?, koronavirüsten korunmanın yolu ne?, koronavirüs hangi yollarla bulaşıyor?, koronavirüs kabusu ne zaman bitecek?, aşı ve tedavi çalışmaları ne durumda?, vaka sayısındaki artış ne anlatıyor?, Çin salgını kontrol altına aldı mi?, Çin'in verileri güvenilir mi?  gibi başlıklar 1 Nisan 2020 tarihinde Çarşamba günü Haber Türk televizyonun canlı yayın programında Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğünde Türkiye'nin Nabzı programında tartışıldı.
 
Yapımcısı Didem Arslan Yılmaz'ın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu  programa video konferans yöntemiyle; ABD' nin California eyaletinden California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi -  İç Hastalıkları ve Kardoyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu yine video konferansla Habertürk Ankara stüdyosundan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve İstanbul stüdyolarından Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Beyin Damar Hastalıkları Hasta Derneği BEYİNDER'in Kurucu Başkanı Prof. Dr. Derya Uludüz ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪2 Nisan 2020 tarihinin Perşembe günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
________
 
 
NTV Küresel Salgın
●Virüs hakkında merak edilenler, virüs hakkında doğrular ve yalnışlar, evde kalmanın psikolojik etkileri ana başlıkları altında; 'virüs ne kadar süre havada kalıyor?, hangi durumda hastaneye gidilmeli?, Türkiye salgında hangi aşamada?, test sayısının artması neden önemli?, virüse karşı hangi önlemler alınmalı?, gençler evde nasıl vakit geçirmeli?, düzenli ilaç kullananlar ne yapmalı, astım hastaları risk grubunda mı?, panik davranışlar nasıl önlenir?, hastalığı geçiren tekrar hastalanır mı?, plazma tedavisi virüs için çare olur mu? gibi diğer başlıklarla 3 Nisan 2020 tarihinde Cuma günü NTV'nin canlı yayın programında Burcu Kaya moderatörlüğünde Küresel Salgın programında kendi alanlarında ki uzmanlarıyla tartışıldı.
 
Yapımcısı Burcu Kaya'nın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa İstanbul NTV stüdyolarından; Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ertan Tezcan, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪4 Nisan 2020 tarihinin Cumartesi günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
________
 
 
CNN Türk Gece Görüşü
●'Salgında pik aşamasına geldik mi? -güncel rakamlar ne diyor, sonuçlar nasıl?-, salgında hangi aşamadayız?, -tedbirlerle amaçlanan hedeflere ulaşılıyor mu?-, salgında pik noktası ne zaman?, izolasyona dikkat ediliyor mu?, günlük test sayıları yeterli mi? -koronavirüs testi sonuçları kaç günde çıkıyor?-, virüsü kim kime bulaştırıyor?, hasta olduğunu bilmeyenler kimler?, -belirti göstermeyenler nasıl bulaştırıyor?-, hastalık Türkiye'de nasıl yayıldı? -virüs Türkiye'ye nereden geldi, nasıl yayılıyor?-, kimler hastaneye başvurmalı?, kimler acilen hastaneye gitmeli? -koronavirüs tedavisi nasıl giderilebilmeli?-, hastalık şüphesi olan ne yapmalı?, hastanedeki süreç nasıl işliyor?, virüsten kimler çok etkileniyor? tedavi süresi nasıl işliyor, ne kadar sürüyor?-, salgın tedbirleri artırılacak mı? -sosyal izolasyon önlemi yeterince uygulanıyor mu?-, koronaya ne zaman dur denecek?, bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?, yeterli maske bulunabiliyor mu? -hangi maskeyi kullanmalı, doğru kullanım nasıl?-, kim hangi maskeyi kullanmalı?, virüsün yayılması nasıl önlenir?, koronavirüste 2. dalga olacak mı? -koronavirüs salgını ne zaman biter?- gibi başlıklar 9 Nisan 2020 tarihinde Perşembe günü CNN Türk televizyonun canlı yayın programında Hande Fırat moderatörlüğünde Gece Görüşü programında tartışıldı.
 
Yapımcısı Hande Fırat'ın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanı - İstanbul İl Pandemi Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
Video konferans yöntemiyle ABD' nin New York şehrinden katılan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgen Doğan; New York'ta, hastanelerde ve şehirdeki durumu, aşı ve ilaç çalışmalarının hangi aşamada? olduğunu aktardı. Yine video konferansla bağlanan İspanya'nın Barselona şehrinden gezi rehberi Pelin Akkuş, İngiltere'nin başkenti Londra'dan gazeteci Onur Uz ve Fransa'nın başkenti Paris'den Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Cemre Erçakır Avrupa'nın koronavirüs salgınını nasıl yaşadığı üzerine açıklamalarda bulundular.
 
Avrupa'nın üç ayrı ülkesinden video konferansla gezgin, gazeteci ve öğrenci kimlikleriyle koronavirüse dair bilgilerini ve gözlemlerini yaşadıkları şehirden aktaran gençlere konuşmalarının öncesi ve sonrasında Prof. Dr. İlyas Dökmetaş kapsamlı bir değerlendirme yaptı.
 
▪10 Nisan 2020 tarihinin Cuma günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
_________
 
 
 Haber Türk Teke Tek
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; korona salgınında son durum ne?, korona verileri ne kadar doğru?, maskeler nasıl temin edilecek, hangi maskeyi kim takmalı?, virüs vücudu nasıl etkiliyor?, salgın ne zaman biter?, eldivenler kullanılmalı mı?, korona hastası kaç günde iyileşiyor?, neden salgınlarda artış var?
 
Prof. Dr. Mutlu Demiray; korona tedavisinde son gelişmeler ne?, Türkiye'de ki rakamlar ne anlatıyor?, en etkili korona tedavisi hangisi?, yüksek doz vitamin C tedavisi nedir?, korona tedavisinde son gelişmeler ne? -yüksek doz vitamin C koronavirüs tedavisinde etkili mi?-, virüsün yayılması nasıl önlenecek?, yüksek doz vitamin C tedavisi nedir?, riskli hasta gruplarının durumu ne?
 
Prof. Dr. Başar Cander; korona tedavisinde son gelişmeler ne?, korona tedavi süreci nasıl işliyor?, salgında Türkiye'nin avantajları ne?, Türkiye'de ki rakamlar ne anlatıyor? -önümüzdeki süreçte salgına yönelik hangi adımlar atılmalı?-, virüsün yayılması nasıl önlenecek?, virüsle mücadele nasıl yürütülmeli?
 
Prof. Dr. Atila Karaalp; aşı çalışmaları hangi aşamada?, aşı en erken ne zaman uygulanabilir?, korona tedavisinde son gelişmeler ne?, virüsle mücadele nasıl yürütülmeli?
 
gibi başlıklar 14 Nisan 2020 tarihinde Salı günü Haber Türk'ün canlı yayın programında Fatih Altaylı moderatörlüğünde Teke Tek programında kendi alanlarında ki uzmanlarına sorulup, tartışıldı.
 
Yapımcısı Fatih Altaylı'nın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa İstanbul Haber Türk stüdyolarından; KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi - İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray, Sağlık Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi - ATUDER Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Karaalp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪15 Nisan 2020 tarihinin Çarşamba günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
_________
 
 
CNN Türk Gece Görüşü
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; virüsün artış hızı azaldı mı?, panikle sokağa çıkanlar sonucu nasıl etkiledi?, salgında pik noktası ne zaman?, filyasyon sistemi nasıl işliyor?, daha ne kadar evde kalacağız? -koronavirüs salgınında 2. dalga bekleniyor mu?-,  
Prof. Dr. Mustafa Çetiner; salgın verileri ne anlatıyor, şanlıurfa'da tarım işçilerinin sosyal mesafeyi korumadan seyahat belgesi kuyruğuna girmesinin doğuracağı sebepler, daha ne kadar evde kalacağız?, koronavirüste tedavi süreci nasıl? -yoğun bakım hastalarının yüzde kaçı iyileşiyor-, virüsten sonra hayat nasıl olacak? -salgın yaşamımızda neleri değiştirecek-, virüse karşı ilaç çalışmaları?, Çin'de salgın kontrol altında mı? -Çin'de sosyal yaşam ne durumda?-
 
Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz; virüs artış hızı düşüyor mu?, filyasyon sistemi nasıl işliyor?, Çin'de ki durum ne?, koronavirüs'te tedavi süreci nasıl? tedavide kullanılan ilaçlar bulunuyor mu? 
 
gibi başlıklar 16 Nisan 2020 tarihinde Perşembe günü CNN Türk televizyonun canlı yayın programında Hande Fırat moderatörlüğünde Gece Görüşü programında tartışıldı.
 
Yapımcısı Hande Fırat'ın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferans yöntemiyle CNN Türk'ün Ankara stüdyosundan Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, İstanbul CNN Türk Stüdyolarından Acıbadem Maslak Hastanesi İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
Video konferans yöntemiyle Gece Görüşü programına bağlanan Çin' in Pekin Büyükelçisi Emin Önen; Çin 'de son durum nasıl?, salgın kontrol altında mı? -sosyal yaşam ne durumda-, hayvan pazarları hâlâ açık mı ve tedbirler nasıl? sorularına açıklık getirdi. Yine video konferansla ABD'nin New York şehrinden bağlanan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgen Doğan günlük ölüm artışlarındaki değerlendirmelerini yaptı. Yine ABD'nin New York şehrinden Türk-Amerikan ilişkileri üzerine çalışmalar yapan Türk Miras Vakfı Başkanı Ali Çınar Amerika'da ki ölüm oranlarıyla ilgili rakamların neler olduğunu aktardı. Programın ilerleyen saatlerinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'de telefonla programa bağlanarak Şanlıurfa'da14 Nisan tarihinde ki tarım işçilerinin seyahat belgesi kuyruğuna girmelerinin sosyal mesafeye aykırı davranışlarına dair alınan tedbirleri açıkladı.
 
 
İtalya'dan balerin Devrim Soylar, İspanya'nın Barselona şehrinden gezi rehberi Pelin Akkuş ve Fransa'nın başkenti Paris'den gezi rehberi Mert Güler Avrupa'nın virüs ile mücadelesindeki son durumu video konferans bağlantılarıyla televizyon ekranlarından izleyicilerine aktardılar.
 
▪17 Nisan 2020 tarihinin Cuma günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
__________
 
 
TRT HABER / KORONAVİRÜS özel
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; koronavirüs tedavisinde hangi yöntemler kullanılıyor?, hastalar hangi durumlarda yoğun bakıma kabul ediliyor, virüste hangi tedaviler uygulanıyor?, virüste hangi ilaçlar kullanılıyor?, hasta yakınları arasında belirti vermeyenler var mı?, ayaklarda morluk ve yaralar koronavirüsün yeni belirtileri mi?, kanser tedavisi gören hastalar nelere dikkat etmeli?, grip ile virüs arasında ne fark var?, aşı çalışmalarında son durum nedir?
 
Prof. Dr. Hülya Başar; yoğun bakımda uygulanan tedaviler nelerdir?, Türkiye'de yoğun bakımlar yeterli mi?, tedavisi tamamlanan ve sağlığına kavuşan hastalar sonratakip ediliyor mu? -virüs vücutta hasar bırakıyor mu?-, solunum cihazı hastalarda nasıl bir etki gösteriyor?
 
Prof. Dr. Toker Ergüder; pik noktasına ne zaman ulaşılacak?, birçok ülke virüsle mücadelede sürü bağışıklığı stratejisi izledi: başarılı olan ülkeler var mı?, aşı çalışmalarında son durum nedir?, piyasada bulunan birçok dejenfektan dan  hangisi tercih edilmeli?
 
Prof. Dr. Nesrin Dilbaz; sağlık çalışanların ruhsal durumu ve kaygı nasıl giderilir?, iyileşen hasta sayıları her geçen gün artıyor. taburcu olan hastaların ruh sağlığı? ve hayat ne zaman normale dönecek?
 
gibi uzmanlarına yöneltilen başlıklar 17 Nisan 2020 tarihinde Cuma günü TRT HABER televizyonun canlı yayın programında Cengizhan Cevahiroğlu moderatörlüğünde KORONAVİRÜS özel programında 'Koronavirüste Merak Edilenler' ana başlığı altında tartışıldı.
 
Yapımcısı Cengizhan Cevahiroğlu'nun Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferans yöntemiyle kendi alanlarında uzman olan konuklarından; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Hülya Başar, Dünya Sağlık Örgütü DSÖ'nün Türkiye Ofisi Program Yöneticisi ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Toker Ergüder, Üsküdar Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪18 Nisan 2020 tarihinin Cumartesi günü Haber Spikeri Tunç Tuncel'in sunumunu yaptığı TRT HABER 'in gece yayınında HABER 03 'de, yapımcısı Cengizhan Cevahiroğlu'nun KORONAVİRÜS özel programının haberi ekranlardan verildi. Prof. Dr. Toker Ergüder, Prof. Dr. Hülya Başar ve Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ın konuşmalarından bir bölüm TRT HABER ekranlarından yayınlandı.
 
_________
 
 
Haber Türk / BURASI HAFTASONU
19 Nisan 2020 tarihinde Pazar günü Haber Türk televizyonun da yapımcısı Oylum Talu'nun  BURASI HAFTASONU canlı yayın programına Koronavirüs üzerine video konferans yöntemiyle konuklardan; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, stüdyo konuğu olarakta Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş katıldılar.
 
_________
 
 
A Haber / Satır Arası
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; güncel veriler ne mesaj veriyor?, yayılma hızında sona gelindi mi?, salgın verileri ne anlatıyor?, iyileşme sayısındaki artış neye işaret?, test sayısına göre vaka sayısı azalıyor mu?, virüsün yatay seyire geçişi ne anlama geliyor?, önlemler ne kadar sürecek?, alınan tedbirlere ne kadar uyuluyor?, virüslü hasta kaç günde iyileşiyor, virüs tekrar mutasyona uğrayacak mı?, aşı bulunmadan tehdit bitmez mi?, aşı en erken ne zaman uygulanır, salgın verileri ne anlatıyor?, virüsün yaz ayında etkisi kırılacak mı?, 
 
Uzm. Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal; koronavirüste ilk belirti boğaz ağrısı mı?, kas güçsüzlüğü korona işareti mi?, virüs kendini kaçıncı günde belli ediyor?, virüs boğaza nasıl yapışıyor?, korona akciğere nasıl zarar veriyor?, virüs öncelikle akciğere mi yerleşiyor?, evde kan akışını nasıl hızlandırırız?, bağışıklık sistemi nasıl güçlü tutulur?, virüs kalıcı hasar bırakıyor mu?, paradan virüs bulaşır mı?, çocuklarda ne gibi septomlar gösteriyor?, verem aşısı virüse karşı etkili mi?
 
gibi uzmanlarına yöneltilen başlıklar 21 Nisan 2020 tarihinde Salı günü A Haber televizyonun canlı yayın programında A Haber Yurt Haber Müdürü Kerim Ulak moderatörlüğünde Satır Arası programında konuşuldu.
 
Yapımcısı Kerim Ulak'ın koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferans yöntemiyle İzmir Kızılay Kan Merkezi'ne bağlanılarak Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök tarafından canlı yayında 'immün plazma tedavisi nasıl uygulanır, plazma bağışını kimler yapabiliyor ve immün plazma yöntemi ne? başarılı mı?' sorularına açıklık getirildi. Ayrıca konavirüs mücadelesini kazananlardan biri erkek diğeri bayan donörlerin konuşmaları ekrana verildi.
 
Satır Arası'na; İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪22 Nisan 2020 tarihinin Çarşamba günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
_________
 
 
》HABER GLOBAL Uzmanına Sorun
22 Nisan 2020 tarihinde Çarşamba günü Haber GLOBAL televizyonun da yayımlanan, yapımcısı Aytaç Kurnaz'ın Uzmanına Sorun canlı yayın programına Koronavirüse dair soru başlıklarına değinmek üzere Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuk olarak katıldı.
 
 
__________
 
 
CNN Türk Gece Görüşü
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; önceki yaşamımıza dönebilecek miyiz?, aşı ve ilaç çalışmaları ne aşamada?, avrupa'nın salgınla olan mücadelesinin neler olduğu? - normalleşme sürecinde kronik hastaların durumu? - ramazana girerken beslenme tavsiyeleri?
 
Prof. Dr. Celalettin Kocatürk; hayat ne zaman normale dönecek?, normalleşmeye kademeli geçiş ne zaman olacak?, hareketsiz kalmak sağlığımıza ne yapıyor?, salgınla mücadele hangi aşamada? -salgına karşı ek tedbirler alınmalı mı? 
 
Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz; Türkiye'de virüsün yayılım hızı düştü mü?, haziran'da normale dönecek mi? -bu süre içinde ek tedbirler alınacak mı?-, aşı ve ilaç çalışmalarında ki son durum?-, farklı illerde farklı zamanlarda zirve olur mu?, normalleşmeye kademeli geçiş nasıl olacak?
 
gibi başlıklar 23 Nisan 2020 tarihinde Perşembe günü CNN Türk televizyonun canlı yayın programında Hande Fırat moderatörlüğünde Gece Görüşü programında konuşuldu.
 
Yapımcısı Hande Fırat'ın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferans yöntemiyle Zonguldak'a bağlanılarak koronavirüse yakalanıp da virüsü yenen maden işçisi Erkut Eren tarafından virüsle olan mücadelesi ve neler yaşadığı ekranlara getirildi. Stüdyo konuklarından Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Prof. Dr. Celalettin Kocatürk ve Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz maden işçisi Erkut Eren'in yaşadıklarına dair anlatımlarına açıklık getirdiler.
 
CNN Türk'ün Ankara stüdyosundan Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, İstanbul CNN Türk Stüdyolarından İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
Video konferans yöntemiyle Gece Görüşü programına bağlanan Vatikan'ın Büyükelçisi Lütfuĺlah Göktaş; İtalya'da ki son durum hakkında bilgiler verdi. Yine video konferansla ABD'nin Washington şehrinden bağlanan Türk Miras Vakfı Başkanı Çınar'da; virüsün ABD'nde ki etkilerini, sıkı denetim mi normalleşme mi tartışmaları üzerine gözlemlerini açıkladı. Yine ABD'de aşı ve ilaç çalışmalarının ne aşamada olduğunu, salgının Amerika'yı neden çok etkilediğini ve koronavirüs salgınının siyasi tartışma yaratması üzerine görüşlerde bulundu.
 
İngiltere'den seyahat rehberi İldem Wilson; Oxford'lu bilim insanlarının geliştirdiği aşının insanlar üzerinde denenmesine dair değerlendirmelerini yaptı. Almanya'nın Berlin şehrinden seyahat rehberi Haşim Anık ve yine öğrenci olup da İtalya'da okuyan R. Kaan Denizel'de bulundukları avrupa ülkelerinde ki sosyal yaşam ve önlemlerin neler olduğuna dair izlenimlerini video konferans bağlantılarıyla televizyon ekranlarından izleyicilerine aktardılar.
 
▪24 Nisan 2020 tarihinin Cuma günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
________
 
 
NTV Küresel Salgın
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; Türkiye'de salgın hangi aşamada?, normalleşme ne zaman başlayacak?, antikor testleri ne zaman yaygınlaşır?, okullar açılır mı, tedbirler ne olur?, bayramda sosyal mesafe nasıl sağlanmalı?
 
Prof. Dr. Haluk Çokuğraş; Türkiye'de salgın hangi aşamada?, normalleşme ne zaman başlayacak?, normalleşmede hangi adımlar atılacak?, hastalanan kişi bağışıklık kazanıyor mu?, bayramda sosyal mesafe nasıl sağlanmalı?
 
Okan Müderrisoğlu; iyiye gidiş rehavet mi getiriyor?, kısıtlama sonrası rahatlık mı yaşanıyor?, 65 yaş üstüne kısıtlama gevşer mi?, normalleşmede hangi adımlar atılacak?, normalleşmede ilk nelere izin verilecek?, şehirlerarası yolculuklar ne zaman başlar?
 
gibi başlıklar 28 Nisan 2020 tarihinde Salı günü NTV televizyonun canlı yayın programında Ahmed Arpat moderatörlüğünde Küresel Salgın programında konuşuldu.
 
Yapımcısı Ahmed Arpat'ın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa NTV'nin Ankara stüdyosundan Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu yine video konferansla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş ve İstanbul NTV stüdyolarından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪29 Nisan 2020 tarihinin Çarşamba günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
__________
 
 
A Haber Aklın Yolu
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; tedbirlere devamlılık neden önemli?, Türkiye korona tedavisinde hangi aşamada?, ilaç çalışmaları nasıl sonuç veriyor?, virüsün bilinmeyen belirtileri neler?, koronavirüs değişim mi geçirdi?, koronavirüs aşısı ne zaman çıkar?
 
Prof. Dr. Hasan Tezer; önlemler nasıl sonuç veriyor?, Türkiye korona tedavisinde hangi aşamada?, test sayısı neden önemli?, tedbirlere devamlılık neden önemli, 65 yaş üstüne sokak izni ne zaman?, Türkiye'de normalleşme ne zaman?
 
gibi uzmanlarına yöneltilen başlıklar 30 Nisan 2020 tarihinde Perşembe günü A Haber televizyonun canlı yayın programında Banu El moderatörlüğünde Aklın Yolu programında konuşuldu.
 
Yapımcısı Banu El'in koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferans yöntemiyle ABD'nin New York şehrine bağlanılarak Türk Her Yerde Platformu Başkanı Mustafa Tanyeri tarafından canlı yayında 
'salgınla mücadele eden kentte neler oluyor?' sorularına açıklık getirildi.
 
 
Aklın Yolu'na; A Haber'in Ankara Stüdyolarından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi - Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer ve İstanbul A Haber stüdyolarında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪1 Mayıs 2020 tarihinin Cuma günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
_________
 
 
 Haber Türk / ENİNE BOYUNA
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; koronavirüs hangi yollarla bulaşıyor?, 65 yaş ve üstü kısıtlamasına yönelik değerlendirmeler, salgın bittikden sonra bizi neler bekliyor?
 
Prof. Dr. Yusuf Yılmaz; hangi salgın tedbirleri kalıcı olacak?, koronavirüs nasıl tedavi ediliyor?, riskli hasta grupları ne yapmalı?
 
Prof. Dr. Necmettin Ünal; salgın öncesine dönüş mümkün mü?, tedbirler nasıl avantaj sağladı?, hastaneler ne zaman normale döner?, 65 yaş ve üstü kısıtlamasına yönelik değerlendirmeler?, aşı denemeleri nasıl sonuç verdi?
 
Prof. Dr. Recep Öztürk; salgın sürecinde bayramda hangi tedbirleri almalı?, okullar ne zaman açılacak?
 
gibi başlıklar, hayat nasıl normale dönecek?, -yeni normal hayat nasıl olacak?- ana başlıkları çerçevesinde 1 Mayıs 2020 tarihinde Cuma günü Haber Türk'ün canlı yayın programında Hülya Hökenek moderatörlüğünde ENİNE BOYUNA programında kendi alanlarında ki uzmanlarına sorulup, tartışıldı.
 
Yapımcısı Hülya Hökenek'in Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa Haber Türk'ün Ankara stüdyosundan video konferans yöntemiyle; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi (enfeksiyon hastalıkları uzmanı) - Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk olmak üzere İstanbul Haber Türk stüdyolarından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi - İç Hastalıkları Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪2 Mayıs 2020 tarihinin Cumartesi günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
_________
 
 
CNN Türk / CNN Türk Masası
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; toplumdaki pozitif vakalar nasıl tespit edilecek?, normalleşme ne zaman başlar? -kademeli normalleşme için vaka sayısı ne olmalı?, -toplumdaki pozitif vakalar nasıl tespit edilecek-, -sokak kısıtlamalarının etkisi ne?-, -bayramda hayat normale döner mi?, 65 yaş üstüne esneme var mı? 
-sokağa çıkma kısıtlamasına düzenleme olacak mı?-, normalleşme nasıl başlamalı?
 
Prof. Dr. Necmettin Ünal; salgın kontrol altına alındı mı?, normalleşme ne zaman başlar, bayramda hayat normale döner mi?, 
 
gibi başlıklar 2 Mayıs 2020 tarihinde Cumartesi günü CNN Türk televizyonun canlı yayın programında Semiha Şahin moderatörlüğünde CNN Türk Masası programında konuşuldu.
 
Yapımcısı Semiha Şahin'in Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferansla ABD'nin New York şehrinden bağlanan Türk Miras Vakfı Başkanı Ali Çınar'da; Amerika'daki normal hayata dair bilgiler verip ABD'de salgında zirveyi gördü mü?, karantina karşıtı gösteriler, salgın ABD seçimini nasıl etkiler?, ABD ile Çin'in virüs tartışması, normalleşme başladı mı?, 2. dalga ve yeni dünya düzeni için ne deniyor? sorularına açıklık getirdi.
 
Yine ABD' nin New York şehrinden katılan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgen Doğan; amerika'da virüse karşı aşı ve ilaç çalışmalarının hangi aşamada olduğuna dair görüşlerini bildirdi.
 
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal koronavirüs'ün Amerika'da ki etkilerine dair nelerin yaşandığına dair Amerika'dan video konferansla katılan  Ali Çınar ve Prof. Dr. Özgen Doğan'dan yanıtlar aldılar.
 
İngiltere'den seyahat rehberi, aynı zamanda CNN Türk televiyon programı 5N1K Londra Temsilcisi İldem Wilson, Fransa'dan acil tıp uzmanı Nazmiye Güler ve İtalya'dan balerin Devrim Soylar'da bulundukları avrupa ülkelerinde ki sosyal yaşam'a dair açıklamalar yapıp, avrupa'nın salgınla olan mücadelesine değindiler.
 
CNN Türk'ün Ankara stüdyosundan video konferansla; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, CNN Türk'ün İstanbul stüdyosundan da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪3 Mayıs 2020 tarihinin Pazar günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
____________
 
 
A Haber MEMLEKET MESELESİ
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; sağlık bakanlığının günlük açıkladığı Türkiye günlük koronavirüs tablosu'nun 4 - 5  ve 6 mayıs 2020 tarihleri arasında ki 3 günlük verileri olan son rakamlar neye işaret ediyor?, enfeksiyon yayılmaya devam eder mi?, kontrollü sosyal hayatta nelere uymalıyız?, virüs tehdidi nasıl devam ediyor?, antikor testleri nasıl yapılıyor?, 
 
Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya; sessiz hastalar nasıl bulunacak?, toplu taramalar nasıl yapılacak?, antikor testleri nasıl yapılıyor?, uygulanan tedaviler yeterli mi?, istanbul için yeni kurallar gelebilir mi?
 
gibi uzmanlarına yöneltilen başlıklar 6 Mayıs 2020 tarihinde Çarşamba günü A Haber televizyonun canlı yayın programında Hikmet Öztürk moderatörlüğünde MEMLEKET MESELESİ programında konuşuldu.
 
Yapımcısı Hikmet Öztürk'ün koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferans yöntemiyle; ABD' nin California eyaletinden California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi - İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu bağlanarak; maske  ve sosyal mesafe neden önemli?, havaların ısınması virüsü etkiler mi?, plazma bağışı neden önemli?, öncelik ilaç mı, aşı mı? üzerine yöneltilen sorulara açıklık getirdi.
 
MEMLEKET MESELESİ'ne; A Haber'in İstanbul stüdyolarından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanı - İstanbul İl Pandemi Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
___________
 
 
 Haber Türk ENİNE BOYUNA
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; rehavet ikinci dalgayı getirir mi?, mücadelede doğru strateji ne?, koronavirüs vücudu nasıl etkiliyor?
 
Prof. Dr. Ahmet Topuzoğlu; 65 yaş üstü nasıl tedbir almalı?, doğru salgın stratejisi ne?, uçak seyahatleri ne kadar riskli?
 
Prof. Dr. Kemalettin Aydın; salgında kritik eşik aşıldı mı?, mücadelede rehavet ne getirir?, salgında ikinci dalga olur mu?, maçların başlaması tartışması?
 
Prof. Dr. Pınar Okyay; AVM'lerin açılması ne getirecek?, klimalarla 2. dalga gelir mi?, test sayıları ne anlatıyor, doğru salgın stratejisi ne?
 
gibi başlıklar çerçevesinde 8 Mayıs 2020 tarihinde Cuma günü Haber Türk'ün canlı yayın programında Hülya Hökenek moderatörlüğünde ENİNE BOYUNA programında kendi alanlarında ki uzmanlarına sorulup, tartışıldı.
 
Yapımcısı Hülya Hökenek'in Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferans yöntemiyle; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi - Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi - Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Pınar Okyay olmak üzere yine İstanbul Haber Türk stüdyolarından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Topuzoğlu ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪9 Mayıs 2020 tarihinin Cumartesi günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
_________
 
 
》HABER GLOBAL MESELE
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; kademeli normalleşme ne getirecek?, salgında kritik eşik giderildi mi?, kimlere, ne zaman test yapılıyor?, maske ne kadar etkili?, kısıtlamalar ne kadar sürecek?, Türkiye'nin test stratejisi ne?, salgına karşı strateji değişir mi?, bulunacak aşı etkili olur mu?, tedavi çalışmalarında son durum ne?
 
Prof. Dr. Ömer Alyan; kontrollü sosyal hayat nasıl olacak?, okullar ne zaman açılmalı?, yazın tatile gidilmeli mi?, kronik hastalar neye dikkat etmeli?, salgında ikinci dalga gelir mi?, bağışıklık kazanılıyor mu?, virüs mutasyonla güç kaybeder mi?
 
gibi başlıklar çerçevesinde 12 Mayıs 2020 tarihinde Salı günü HABER GLOBAL'in canlı yayın programında Osman Girgin
moderatörlüğünde MESELE 'de 'Covit-19'la mücadelede ne durumdayız?' ana başlığı altında konuşuldu.
 
Yapımcısı OSMAN GİRGİN'in Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa İstanbul HABER GLOBAL stüdyolarından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Alyan ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪13 Mayıs 2020 tarihinin Çarşamba günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı yayımlandı.
 
•HABER l GLOBAL'in birgün öncesi yayımlanan yapımcısı Osman Girgin'in MESELE adlı programın; stüdyo konuklarından Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Alyan'ın koronavirüse dair yaptıkları açıklamalarının bir kısmı 13 Mayıs'ın akşam haberleri sonrasında Ne Dediler? adı altında yayımlandı.
 
__________
 
 
 A Haber ARKA PLAN
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; salgınlarda 2. dalga tehlikesi ne?, sahalarda neler bekleniyor?, korona bitiyor mu, yeniden mi yayılıyor?, korona sürecinde Türkiye'de bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini anlamak adına yapılan son salgın anketinin detayları ne?, korona ile savaşta hangi noktadayız?, enfeksiyon yayılmaya devam eder mi?
 
Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak; bağışıklık haritası nasıl oluşturulacak?, korona ispanyol gribi gibi tekrar mı edecek?, dünyayı kim yanılttı çin mi dünya sağlık örgütü mü?, kadınlar virüse daha mı az yakalanıyor?, ölüm oranı erkeklerde neden fazla?, korona kadınlarda nasıl seyrediyor?
 
Prof. Dr. Kemalettin Aydın; virüs aşısıyla ilgili hangi evreye geçildi?, avrupa virüsle mücadelede neyi yanlış yaptı?
 
gibi başlıklar çerçevesinde 17 Mayıs 2020 tarihinde Pazar günü A Haber'in canlı yayın programında Orhan Sali moderatörlüğünde ARKA PLAN 'da kendi alanlarında ki uzmanlarına sorulup, tartışıldı.
 
Video konferans yöntemiyle; ABD' nin New York şehrinden gazeteci Levent Soyubelli'ye bağlanarak ABD'de ki ölüm oranlarının neden yüksek? olduğuna dair açıklamalar da bulundu.
 
Yapımcısı Orhan Sali'nin Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa yine video konferans yöntemiyle A Haber Ankara stüdyosundan; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın olmak üzere İstanbul A Haber stüdyolarından Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
________
 
 
 TV net KORONA GÜNLÜĞÜ
3 Mayıs 2020 tarihinde Çarşamba günü TV net 'in canlı yayın programında; Ayşenur Asuman Uğur'un yapımcısı olduğu KORONA GÜNLÜĞÜ 'ne konuk olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş 'Covid-19 'da Normalleşme Gündemi' ve 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi' üzerine açıklamalarda bulundu.
 
_________
 
 
CNN Türk / AKIL ÇEMBERİ
46.800 testin yapıldığı 1467 vakanın ve 17 vefatın olduğu 1015 vatandaşın iyileştiği 16 haziran'ın Türkiye günlük koronavirüs tablosu üzerine olan  değerlendirilmeler..., normalleşmeyi yanlış mı anladık?, koronavirüs vakalarındaki artış ne anlatıyor?, LGS - YKS ertelenmeli mi? -sınava girecek adaylar süreçten nasıl etkileniyor?, normalleşme süreci bitebilir mi? -hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması gelir mi?, beyinde kalıcı hasar mı yaratıyor?, vaka sayısı ne kadar artabilir? -masada hangi önlemler var?, yurt dışına çıkılabilir mi? -yeni vaka sayıları tatil planlarını nasıl etkiler?, koronada 2. dalga olacak mı? -sonbaharda aylarında salgın artacak mı?, tatil planları tehlikede mi?
 
gibi başlıklar 16 Haziran 2020 tarihinde Salı günü CNN Türk televizyonun canlı yayın programında Başak Şengül moderatörlüğünde AKIL ÇEMBERİ programında konuşulup değerlendirildi?
 
Yapımcısı Başak Şengül'ün Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferansla ABD'nin New York şehrinden bağlanan Türk Miras Vakfı Başkanı Ali Çınar'da; Amerika'da ki vaka sayısı ve son duruma dair açıklamalarda bulundu.
 
Rusya'dan gazeteci ve spiker Maria Gladkikh, Anadolu Ajansı İran Muhabiri Muhammet Kurşun, Brezilya'dan İş İnsanı Umut Eker ve Almanya'dan seyahat rehberi Haşim Anık yeniden virüs paniği yaşayan dünyanın koronavirüs ile mücadelesine bulundukları ülkeden değerlendirmeler yaptılar.
 
CNN Türk'ün Ankara stüdyolarından video konferansla; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yine CNN Türk'ün İstanbul stüdyosundan da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪17 Haziran 2020 tarihinin Çarşamba günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı CNN Türk televizyonu ekranlarında gösterilirken gece geç saatlerinde Irak'ın kuzeyine Haftanın bölgesine başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu'nun SON DAKİKA haberiyle Haber Spikeri Tunç Arslanalp'ın sunumuyla ekranlara getirilmesiyle AKIL ÇEMBERİ adlı program 10. dakikasından sonra yayına verilememiştir.
 
_________
 
 
tvnetNETBAKIŞ
30 Haziran 2020 tarihinde Salı günü tvnet 'in canlı yayın programında; Serhat İbrahimoğlu'nun yapımcısı olduğu NETBAKIŞ 'a konuk olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ' ' üzerine açıklamalarda bulundu.
 
_________
 
 
TV net GÜNDEM ÖZEL - SAĞLIK
koronavirüs vakalarındaki artış ne anlatıyor?, LGS - YKS ertelenmeli mi? -sınava girecek adaylar süreçten nasıl etkileniyor?, normalleşme süreci bitebilir mi? -hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması gelir mi?, beyinde kalıcı hasar mı yaratıyor?, vaka sayısı ne kadar artabilir? -masada hangi önlemler var?, yurt dışına çıkılabilir mi? -yeni vaka sayıları tatil planlarını nasıl etkiler?, koronada 2. dalga olacak mı? -sonbaharda aylarında salgın artacak mı?, tatil planları tehlikede mi?
 
gibi başlıklar 16 Ağustos 2020 tarihinde Çarşamba günü TV net televizyonun canlı yayın programında Asuman Uğur  moderatörlüğünde GÜNDEM ÖZEL - SAĞLIK programında konuşulup değerlendirildi?
 
Yapımcısı Asuman Uğur'un Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferansla; Muğla'nın Bodrum'dan video konferansla; Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer TV net'in İstanbul Stüdyolarından Prof. Dr. Derya Uludüz, Aile Hekimi Prof. Dr. İsmet Tamer ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪13 Haziran 2020 tarihininde Perşembe günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı TV net televizyonu ekranlarında
 
_________
 
                                                _
》HABER GLOBAL / AR+I EKSI
aşı çalışmaları ne zaman sonuç verir?, salgında kim hangi önlemleri almalı?, kısıtlamalara neden uyulmuyor?, salgın en çok nasıl yayılıyor?, koronavirüs tehdidi neden arttı?, aşı çalışmaları umut veriyor mu?, virüse karşı bireysel önlemler ne olmalı?, maskeler hangi özelliğe sahip olmalı?, test sonuçları ne anlama geliyor?, salgına karşı mücadele başarılı mı?, salgın doktorları nasıl etkiliyor?, okullar için önlemler ne olmalı?, okulların açılması kararı doğru mu?, okulların açılmasının riskleri ne?, okullarda hangi önlemler alınıyor?, salgında eğitim nasıl yapılmalı?, sokak kısıtlamaları tekrar gelir mi?, hangi alanlarda kısıtlamaya gidilir?, salgına karşı yeni hamle ne olmalı?, 
 
 
gibi  başlıklar 19 Eylül 2020 tarihinde Cumartesi günü HABER GLOBAL'ın canlı yayın programında Serdar
                                                                                   __
Akdoğar moderatörlüğünde AR+I EKSI programında kendi alanlarında ki uzmanlarına sorulup, tartışıldı.
 
Yapımcısı Serdar Akdoğar'ın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa Ankara'dan video konferans yöntemiyle evinden; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal ve yine video konferansla katılan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü olmak üzere İstanbul HABER GLOBAL'ın İstanbul stüdyolarından İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı - Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
 
 
 
 
TV net GÜNDEM ÖZEL - SAĞLIK
Prof. Dr. Tevfik Ünlü; Türkiye'nin koronavirüsle olan mücadelesinde alınan önlemler üzerine olan değerlendirilmeler... Covid 19 hastalığı meslek hastalığı olarak kabul edilecek mi?..
 
Prof. Dr. Onur Başer; ABD koronavirüs aşısını nasıl dağıtmayı yapacak?, aşının ve testin sağlık ekonomisine olan maliyeti...
 
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; Hastanelerde hasta doluluk oranı İstanbul'da ne durumda?
 
Prof. Dr. Derya Unutmaz ; 1 yıllık kısa bir süreçte çıkan koronavirüs aşısının koruyuculuk durumu nedir?..
 
gibi başlıklar 18 Nisan 2020 tarihinde Çarşamba günü  TV net televizyonun canlı yayın programında Asuman Uğur  moderatörlüğünde GÜNDEM ÖZEL - SAĞLIK programında konuşulup değerlendirildi.
 
Yapımcısı Asuman Uğur'un Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği bu programa video konferansla; Trabzon'dan video konferansla; Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Ünlü TV net'in İstanbul Stüdyolarından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
 
▪......... 2020 tarihininde Perşembe günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı TV net televizyonu ekranlarından yayınlandı.
 
 
 
 
 
CNN Türk TARAFSIZ BÖLGE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, koronavirüs vaka sayısında ki artış nedeniyle kabine toplantısı sonrası bilim kurulunca koronavirüsle ilgili tavsiye edilen önlemler dahilinde sokağa çıkma kısıtlaması ve koronavirüsle mücadelede alınan yeni tedbirleri 30 Kasım 2020 tarihinde Pazartesi günü akşam haberleri sonrası televizyonlardan yaptığı açıklaması; 
 
CNN Türk televizyonun canlı yayın programında Ahmet Hakan moderatörlüğünde TARAFSIZ BÖLGE 'de gazeteciler beraberliğinde, alanlarında uzman doktorlarla konuşulup, tartışılıp, değerlendirildi.
 
Yapımcısı Ahmet Hakan'ın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği programa video konferansla Ankara stüdyolarından katılan gazeteci Hulki Cevizoğlu, İstanbul stüdyolarından gazeteci Nedim Şener ve SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı; tespitleriyle ve eleştirileriyle görüşlerini ortaya koyup stüdyoda ki uzman konuklarıyla 'Yeni Koronavirüs Kısıtlamaları' hakkında değerlendirmeler yaptılar. 
●Prof. Dr. Melih Us, Prof. Dr. Mustafa Çetiner ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş programın başından programın sonuna kadar İstanbul stüdyolarından konuşmacı olarak koruma maskeleriyle katıldılar.
 
▪1 Aralık 2020 tarihininde Salı günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı CNN Türk televizyonu ekranlarından yayınlandı.
 
 
 
 
CNN Türk / TARAFSIZ BÖLGE
Prof. Dr. Mustafa ÇetinerProf. Dr. İlyas DökmetaşProf. Dr. Yağız Üresin ve Prof. Dr. Melih Us ile 
 
Koronavirüs'ün mutasyon geçirmesi üzerine 21 Aralık 2020 tarihinde Pazartesi günü CNN Türk televizyonun canlı yayın programında Ahmet Hakan moderatörlüğünde gazeteci Hulki Cevizoğlu beraberliğinde TARAFSIZ BÖLGE programında uzman konuklarına sorular yönlendirilip değerlendirilmeler yapıldı.
 
Yapımcısı Ahmet Hakan'ın Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği programa video konferansla; İngiltere'nin Londra'dan Dr. Ali Karakuş; koronavirüs'ün mutasyon geçirmesiyle İngiltere'de yaşananlar üzerine açıklamalarda bulundu. Dr. Sine Aras Akten'de ABD'inden video konferansla bağlanarak mutasyon ve aşı ve dağıtımı üzerine düşüncelerini aktardı.
 
Acıbadem Maslak Hastanesi İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yağız Üresin, Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Melih Us ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
▪22 Aralık 2020 tarihininde Salı günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı CNN Türk televizyonu ekranlarından yayınlanacak.
 
 
 
 
tv 100 Gün Biterken
Video konferansla katılan; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; Yerli aşı ve ilaçta son durum ne?, aşı 65 yaş üstü için uygun mu?, salgın ne zaman sona erecek?
 
gibi başlıklar 1 Ocak 2021 tarihinde Cuma günü tv 100 televizyonun canlı yayın programında Hande Aydemir moderatörlüğünde Gün Biterken programında sorulup, stüdyo konuklarından Hukukçu Dr. Ramazan Arıtürk ve SONAR Başkanı -  Hakan Bayrakçı beraberliğinde değerlendirildi.
 
 
 
 
CNN Türk AKIL ÇEMBERİ
Prof. Dr. Mehmet CeyhanProf. Dr. Mustafa Necmi İlhanProf. Dr. İlyas Dökmetaş ve Prof. Dr. Melih Us ile 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ramazanın 1. günü iftar öncesi akşam televizyon ekranlarında Ramazan Tedbirleri kapsamında ilk 2 hafta kısmi kapanma olacağını açıklaması üzerine aynı günü 13 Nisan 2021 tarihinde Salı günü CNN Türk televizyonun canlı yayın programında Başak Şengül moderatörlüğünde AKIL ÇEMBERİ programında uzman konuklarına sorular yönlendirilip değerlendirilmeler yapıldı.
 
Yapımcısı Başak Şengül'ün Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği programa video konferansla; Prof. Dr. Mehmet Ceyhan evinden bağlanarak Cumhurbaşkanının açıklamaları yönünde alınan tedbirlerin yanısıra mutasyon ve aşı konusunda ki düşüncelerini aktardı. Yine video konferansla Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice; alınan kararlarla işletme sahiplerinin daha zor günler geçireceğini bahseden konuşma yaptı.
 
 
Yine video konferansla CNN Türk Ankara stüdyosundan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, İstanbul stüdyosundan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Melih Us ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
 
▪14 Nisan 2021 tarihininde Çarşamba günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı CNN Türk televizyonu ekranlarından yayınlandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haber Türk NEDİR NE DEĞİLDİR?
Tam Kapanma İşe Yarayacak mı?
17 günün sonunda nasıl bir tablo ile karşılaşacağız?
 
Prof. Dr. Derya Unutmaz / çin aşısı sinovac yaşlılar için ne kadar koruma oluşturuyor? - iki doz arası neden 8 haftaya çıktı?
 
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan /  Pandemi nedeniyle içki yasağı başka ülkede uygulanıyor mu? - okullar açık mı kalmalı, kapalı mı? - çocukların aşı olması lazım mı?
 
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş / 17 günün sonunda nasıl bir tablo ile karşılaşacağız - kısıtlama neleri kapsıyor? - bu tabloya nasıl gelindi, nerede yanlış yapıldı?
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ramazanın 14. günü 26 Nisan 2021 tarihinde Pazartesi günü kabine toplantısı sonrası akşam televizyon ekranlarında Covid salgını nedeni ile 29 Nisan Perşembe - 17 Mayıs Pazartesi tarihleri arasında 3 günlük ramazan bayramınında dahil edildiği 17 günlük 'Tam Kapanma' olacağını açıklaması üzerine; 1 Mayıs 2021 tarihinde Cumartesi günü Haber Türk televizyonun canlı yayın programında Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğünde NEDİR NE DEĞİLDİR? de İstanbul stüdyolarından gazetecilerden Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz ve Habertürk Yazarı Nagehan Alçı tarafından uzman konuklarına sorular yönlendirip, değerlendirilmeler yapıldı.
 
Yapımcısı Mehmet Akif Ersoy'un Koronavirüs üzerine gerçekleştirdiği programa video konferansla; Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve Prof. Dr. Derya Unutmaz evlerinden bağlanarak Cumhurbaşkanının açıklamaları yönünde alınan 17 günlük tam kapanma üzerine olan düşüncelerini aktardılar.
 
 
Video konferansla Haber Türk İstanbul stüdyosuna evlerinden bağlanan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ABD Jackson Laboratuvarı İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş konuşmacı olarak katıldılar.
 
 
▪2 Mayıs 2021 tarihininde Pazar günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı Haber Türk televizyonu ekranlarından yayınlandı.
 
 
 
 
,》tvnet/ Pandemi Özel
20 Ağustos 2021 tarihinde Cuma günü canlı yayınlanan tvnet programında; Asuman Uğur'un  yapımcısı olduğu Pandemi Özel programına video konferansla bağlanan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü ve tvnet'in stüdyo konuğu olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş 'Koronavirüsle Mücadele' üzerine sorulara açıklık getirdiler
 
     Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü; salgınla mücadelede aşı kararsızlığı, çocuklara hangi aşı olmalı, PCR şartıyla aşılama oranı artar mı?, afetler yeni salgınlarda yol açar mı?
 
     Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş; salgına karşı okullarda hazırlık ve planlama nasıl olmalı?, hamileler için aşı güvenli mi?
 
▪21 Ağustos 2021 tarihininde Cumartesi günü gecesi de koronavirüs üzerine yapılan programın tekrarı tvnet ekranlarından yayınlandı.
 

 

Toplam Ziyaret: 3.577.860