Yükleniyor...
Çiğdem Elmas :::::Zara:::::
Çiğdem Elmas :::::Zara:::::
Çiğdem Elmas 


Türk Halk Müziği Sanatçısı

 

 

araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu

 

 

Çiğdem Elmas1979 İstanbul doğumlu. Aslen Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Bolucan yöresinin Pazarcık köyünden.


1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nü kazanarak profesyonel müzik yaşantısına başladı. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve Milliyet gazetesinin düzenlemiş oldukları ses yarışmalarında iki kez 'Türkiye Birincisi' oldu. 1998'de TRT İstanbul Radyosu Amatör Ses Yarışmasında 'Bölge İkincisi' seçildi. 'Arguvan Ağzı Türküleri' yarışmasında da birinci oldu.


2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi İTÜ SEM'de konservatuara hazırlık kurslarında iki yıl süreyle repertuar hocalığı, 2004 yılında da Dede Efendi Musiki Cemiyeti'nde Bağlama ve Halk Müziği Repertuarı hocalığı yaptı. Grup Sarmaşık'ta solist olarak belediye konserlerinde ve festivallerde sahne aldı.


2005'de yüksek lisansa başladığı Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Folklor ve Müzikoloji Bölümü'nden 2007 yılının Eylül ayında mezun oldu.


Kınalı Kuzular adlı dizi film müziği albümünde eledim eledim isimli türküsü ile yer almış, Mehmet Özcan Besteleri olan Can Türküleri 1 adlı albümde de derdi güzel isimli türküyü seslendirmiştir.


Radyo Barış ve Cem Radyo'da geçmiş dönemlerde programcılığı ile bilinen Çiğdem Elmas Cem Tv'de Taner Özdemir'le beraber Dem Vakti programını sundu.

 

29 Eylül 2019 tarihinin Pazar günü Sivas Radyo Televizyonu SRT ekranlarından da canlı olarak yayınlanan İstanbul 10. Geleneksel Sivas Günleri'nin 4. günü olan son günde Hafik ilçesi tanıtım programında sahne aldı.

 

 

Çiğdem Elmas Albümleri Hakkında Yayımlananlar

 

 

 

 

Albümleri / CD'leri 

 

-Muhabbet Eyledik
Mert Müzik

-Sandığımdaki Türküler
KALAN Müzik
2016

 

Toplam Ziyaret: 3.565.145