Yükleniyor...
Op. Dr. Beyzade Özkahraman :::::Divriği:::::
Op. Dr. Beyzade Özkahraman 


Siyasetçi, Şair - Öykü Yazarı

 
Beyzade Özkahraman12.12.1943 Sivas/Divriği doğumlu.
İlk ve orta öğrenimini ilçesi Divriği'de okudu. lise öğrenimini de Karabük Demir Çelik Lisesi'nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra Genel Cerrahi Hastalıkları dalında uzmanlaştı. Askerlik sonrası Cumhuriyet Üniversitesi'nde kurucu Öğretim Görevlisi oldu. Bu görevle ilgili olarak bir süre Hacettepe Hastanesi'nde bulundu. Daha sonra İstanbul Beyoğlu Hastanesi'nde Genel Cerrahi Kliniği'ne Başasistan oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde; Sağlık Dairesi Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini yaptı.

Sağlık Eğitimi dışında İşletme Yöneticiliği konularında bilgisini arttırmak amacıyla İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nü ve daha sonra da Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksekokulu'nu bitirdi.

Beyzade Özkahraman, özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak bir süre Hastane Yöneticiliği dersleri verdi, bazı özel televizyon kanallarında sağlık programları hazırlayıp sundu. Ayrıca sigarayla savaşım konusunda seminerler verdi.

Op. Dr. Beyzade Özkahraman İstanbul’da 3 adet özel hastane kurmuş olup bu kurumlarda Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Başhekimlik yapmıştır.

Sosyal demokrat dünya görüşü nedeniyle SODEP, SHP ve CHP çizgisinde politik çalışmalar içerisinde yer aldı. Sosyal Demokrat Halk Partisi kurucularından olup SHP’de Parti Meclisi Üyeliği, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği ve daha sonra da 3 yıl süre ile İstanbul İl Başkanlığı yaptı.

Alkol, Sigara ve Uyuşturucu Bağımlılığına Karşı Savaşım ve Eğitim Derneği ASUDER'in Kurucu Genel Başkanlığını yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.
 
 
 
 
Kitapları 


öykü
-Anlamlı Yaşam Öyküleri
2010 272 sayfa

-Bir Doktorun Kaleminden Yaşanmış Komik Öyküler
2017 272 sayfa

 

Toplam Ziyaret: 3.575.626