Yükleniyor...
Prof. Dr. Gülümser Heper ::akademisyen - yazar:: :::::Sivas:::::
 

akademisyen - yazar

Prof. Dr. Gülümser Heper

 
Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı

 

 

araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu

 


26.08.1964 Sivas doğumlu. İlkokulu Sivas'da Ülkü İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu 4 Eylül Ortaokulu'nda, liseyide Sivas Lisesi'nde tamamladı. 1987 yılı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 

Zorunlu hizmetinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'na Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1989 yılında Sivas'da Kronik Böbrek Hastaları Derneği'ni kurdu, 1993 yılına kadar dernek başkanlığını yürüttü. 1993'de İç Hastalıkları Uzmanı oldu. 1993 yılında Sivas'dan ayrıldı. Kalp ve Damar Hastalıkları eğitimi konusunda Türkiye'nin nadide hastanesi olan Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nde Kardiyoloji İhtisasına başladı, 1995’de ihtisasını tamamladı. Hemen ardından S.S.K. Dış Kapı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Uzman Dr. olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl Sosyal Sigortalar Kurumu'nun İhtisas Hastanesi'ne geçiş yaptı ve Kardiyoloji Bölümü birimlerinin kurulmasında birim idari amiri olarak aktif görevler üstlendi.

 

2003 yılında Kardiyoloji Doçenti oldu. 2006’da İngiltere’de altı ay dil okulunda üst seviyede konuşma İngilizcesi eğitimi aldı. Şubat 2008’de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü’nde doçent unvanı ile çalışmaya başladı. Ekim 2008'de aynı üniversite de profesör oldu. 2008 yılından itibaren 3 yıl Kardiyoloji Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. 2011 de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi  Kardiyoloji Bölümü'nden ayrılıp Ankara'nın Çankaya'da  Kudret International Hospital'da görev yapmaktadır.

 

Dünyada ve Türkiye’de Koruyucu Sağlık Sistemi Politikalarının yerleştirilmesi amaçlı hekimlere ve çeşitli sivil toplum örgütlerine sunumlar gerçekleştirdi.


Doç. Dr. Abdüllatif Şener’in kurduğu Türkiye Partisi'nin kurucu üyesi ve MKYK üyeliğini yapıp partinin sağlık programlarının oluşmasında öncülük etti.

30 Mart 2014 Yerel Seçiminde CHP'den Sivas Belediye Başkan Adayı oldu.


Bir erkek çocuk annesidir.

 

21 Temmuz 2020 tarihinde Salı günü Başak Şengül'ün moderatörlüğünde CNN Türk'ün İstanbul stüdyolarından AKIL ÇEMBERİ programına katılan Yeni Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve Hukukçu Av. Dr. Ruşen Gültekin olmak üzere Ankara stüdyolarından Gazeteci Metin Özkan ve Akademisyen Prof. Dr. Gülümser Heper; 'ayasofya kararının siyasete etkileri, kurultay CHP'de bir değişime neden olacak mı?, millet ittifakının 2023 adayı kim olacak?, sosyal medyayla ilgili düzenleme ve kadına şiddet' başlıkları altında açıklamalarda bulundular. Canlı yayının bitiminin ardından 22 Temmuz Çarşamba günü programın tekrarı yayınlandı.

 
 
 
 
 
 
 
Kitapları 


öykü
1   Kedi Anaları
ISBN: 
Bencekitap
Şubat 2012 170 sayfa


 Yaralı İsmail
ISBN: 
Galeati Yayıncılık
Ekim 2017 256 sayfa



 
kurgu roman
3   Ben İbni Sina
ISBN: 
Boyalıkuş
Ağustos 2017 400 sayfa

 

Toplam Ziyaret: 3.527.621