Yükleniyor...
Sivas Kent Arşivi ■Nurdane Özdemir Sağkan kitapları■ ::yazar:: ::divriği::
 
   

 

 

Sivas / Divriği

NURDANE ÖZDEMİR SAĞKAN / yazar

 
■Anadolu Halk Kültüründe Resim, Heykel ve Müziğin Yeri, Önemi; kitabının yazarı Nurdane Özdemir araştırma kitabını şöyle yorumluyor. 'XI. yüzyılda Anadolu'ya gelerek egemen olan Türkler, Orta Asya'dan getirdikleri sanatla, Anadolu’da karşılaştıkları binlerce yıllık medeniyetin ürünleri olan yapıtlardan esinlenerek, dokuz yüz yıldan fazla bir süredir Anadolu'da büyük bir sanat zenginliği yarattılar.'
 
Bu kitap, güzel sanat dallarından resim, heykel ve müziğin dokuz yüz yılı aşan Anadolu Türk kültüründeki dönemsel gelişimini bir arada inceliyor.
 
Kitap, genellikle ayrı olarak ele alınan bu sanat dallarının beraber incelenmesinin; sanatseverler, öğrenciler ve araştırmacılara kolaylık sağlayacağı düşünülerek hazırlanmış.
 
 
■Neba'nın Nar Bahçesi; Nebahat Trabzonlu bir Karadeniz kadını. Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'nde yanında yer alan bir subayın tek kız evladı. Varlık içinde yaşayan ve sanat okulunda okuyan bir Cumhuriyet kızı iken, erken yaşta ölen anne babasının ardından küçük yaşta kaçırılıyor ve evlenmek zorunda bırakılıyor.
 
Neba'nın Nar Bahçesi; on çocuk doğuran ve eşiyle birlikte onları yetiştirip, okutmak için büyük mücadeleler veren ve her birinin çok iyi mevkilere geldiklerini gören bir Karadeniz kadınının biyografik romanı.
 
 
 

 

Toplam Ziyaret: 3.526.971