Yükleniyor...
Sivas Kent Arşivi ■Şule Köklü Kitapları■
 
     

 

 

Sivas / Zara

ŞULE KÖKLÜ / yazar

 
■Yanık Maske; köye yüzünde maskesiyle gelen bir ismin etrafında dönüyor. Anlatıcı 18 yaşlarında köyden bir genç onun gelişiyle varoluşunu sorguluyor. Köylü maskeyi takmasını yüzündeki yanığa verirken, çocuk buna inanmıyor peşine düşüyor. Tabi temiz bir aşk hikâyesi de var. Yemeğinden çorap nakışına, düğünden ölüm ritülellerine kadar her şey anlatılıyor.
 
■Baltar; romana konu olan mekan Kösedağın yaylalarında geçiyor. İki husumetli yaylanın beş köpeğinden biri olan baş kahraman Baltar Sivas kangalının romanı. Etrafında husumetin, hırsın, kurtların ve elbette aşkın çember ördüğü bir dünyada, insanın sadık bir yoldaşına bürünüyor Baltar. Eser, bir kangalın kendisiyle, insanlarla ve tabiatın kanunlarıyla savaşı aynı zamanda.
 
■Kızılırmak havzasında büyüyen her çocuğun hikâyesi Kızılırmak Çocukları; kendisini okuyan her insana bir bağ sözü veriyor. Öyle ki çocukluğumuzun ara sokaklarından meydanlarına koştuğumuz yıllara gönderiyor bizi. Yazar karakteriyle ve mekânlarıyla özlemini çektiğimiz hayatı hatırlatıyor. O hayat, Kızılırmak'ın coşkun sularıyla birlikte yeniden ve yeniden var oluyor.
 
 

 

 

Toplam Ziyaret: 3.525.673