Yükleniyor...
Doç. Dr. Sevda Mutlu :akademisyen - yazar: :::::Zara:::::
Doç. Dr. Sevda Mutlu :akademisyen - yazar: :::::Zara:::::
Prof. Dr. Sevda Mutlu 


 

Akademisyen - Yazar

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu İcra Üyesi

 

 

araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu



Sevda Mutlu; Sivas/Zara doğumlu. Aslen ilçesi Zara'ya bağlı Şerefiye'nin Kızık köyünden. 1992'de Sivas Kongre Lisesi'ni okudu.

 

1997 yılı Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. 2002 yılından bugüne Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

 
 
 
 
Kitapları 


■The Development of European Identity in Erasmus Students
almanya baskı
ISBN: 978-3-659-78899-4
Yayın Yeri: Lambert Academic Publishing
2015 128 sayfa

■Geleneksel Kimlikle Modern Kimlik Arasında Sıkışan Girişimci Kadınlar
ISBN: 978-3-639-81037-0
Türkiye Alim Kitapları
Eylül 2015 196 sayfa
 
 
 
 
 
Geleneksel Kimlikle Modern Kimlik Arasında Sıkışan Girişimci KadınlarBu kitapta geleneksel kimlik ve modern kimlik arasında sıkışan girişimci kadınlara ilişkin kuramsal bilgiler ve Sivas örnekleminde yapılmış araştırma sonuçları yer almaktadır. Kadın girişimcilerin sorunlarını, farklı boyutlarıyla, ortaya koymanın ve anlamanın küresel çağda gittikçe daha fazla önem kazandığı kuşkusuzdur. Bu açıdan, çalışmanın değeri iki noktada toplanmaktadır: Birincisi, bu kitap, kadın girişimcilerin geleneksel kimliklerinden kaynaklanan sıkışmışlığının ve özellikle de ataerkil değerler ve ailelerindeki ataerkil bireyler tarafından kısıtlanmışlıklarının dile getirilmesi için önemli ama yeterli olmayan bir adımdır. İkincisi de bu kitap, kadın girişimciliğinin bu sorunsalına dikkat çekerek ve önerilerde bulunarak kadın girişimciliğini teşvik eden politikalara katkıda bulunmayı amaçlamış olmasıdır.
 
 
The Development of European Identity in Erasmus Students
Toplam Ziyaret: 3.526.301