Yükleniyor...
Hasip Uras ::Kıdemli Albay - Yazar:: ::::Divriği:::::
Hasip Uras ::Kıdemli Albay - Yazar:: ::::Divriği:::::
Hasip Uras 

 

Kıdemli Albay - Yazar

10 Şubat 1929 - 21 Ocak 2008

vefatının 12. yılında saygıyla anıyoruz

 

1929 senesinde gazi oğlu, şehit yeğeni olarak divriği’de doğdum. kuleli askeri lisesinden sonra harp okulunu, muhabere okulunu ve ikmal okulunu bitirdim. ulaştırma, özel komuta kursu, bilgisayar kurslarını bitirdim. 1962 senesinde amerika birleşik devletleri’nde fotoğraf ve sinema eğitimi gördüm. mamak muhabere okulunda yüzlerce subay, astsubay ve erbaşlara fotoğrafçılığı öğrettim. ankara ticaret ilimler akademisi’ni bitirdim. 1980 senesinde birinci ordu muhabere başkanı iken kd. albay olarak emekliliğimi istedim ve emekli oldum. ve yaşadıklarımı, gördüklerimi, bana anlatılanları yazdım. İstedim ki yaşadığım sürece edindiğim tecrübe, deneyim benimle gitmesin. hasip uras

 

insan babasını kaybedince yalnız kaldığını ve yaşlandığını daha bir yüreğinde hissediyor ve o boşluğu hiçbir şeyle dolduramıyor. 'oğlum ufuk, toplama, çarpmayı tam bilemeyenlere, sakın logaritma cetvelini öğretmeye kalkma,' diye yazmıştı bana yazdığı bir yazıda. hâlâ kulağıma küpedir… 2011 ufuk uras
 

 

araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu

 

Hasip Uras; 10.02.1929 Sivas/Divriği doğumlu. Çok erken yaşta anne ve babasını kaybettiği için Kuleli Askeri Lisesi’ne verildi. Kuleli ve Harp Okulu’nu bitirdikten sonra 1962 yılında Amerikan Birleşik Devleti’nde fotoğraf ve sinema eğitimi gördü.

Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu. 1980'de 1. Ordu Muhabere Başkanı'yken 12 Eylül'ün hemen öncesinde kıdemli albay olarak emekliliğini istedi.

Bir süre bir huzurevinde yöneticilik yaptı, çeşitli derneklerde 16 yıl ücretsiz fotoğrafçılık kursu verdi. İstanbul Boğazı'nın 680 adet panoramik fotoğrafını çekti, kentin havadan çekilmiş ilk hava albümünü hazırladı. Bazı liselerde fotoğraf ve milli güvenlik dersleri verdi.

Kd. Albay emeklisi olan Hasip Uras; Ufuk, Tan Uras ve Güneş Eseryel’in babasıydı.

 

Hasip Uras Kitabı

 
Kitabı 

ISBN:
Su Yayınevi
Ocak 2011 216 sayfa

 

Toplam Ziyaret: 3.520.599