Yükleniyor...
Oktay Aydınalp :şair: :::::Zara:::::
Oktay Aydınalp :şair: :::::Zara:::::
 

 şair

Oktay Aydınalp

(2 Mart 1935 - 28 Nisan 2020)

(zara - sivas)

 

 

 

 

 

Sivas'ın önemli bir değeri olan

Oktay Aydınalp'i 

vefatının  3. yıldönümünde

saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz...

 
 
 
 
 
tutkunuyum akşam esen yelinin
baharda çağlayan kızıl selinin
anadolu denen güzel gelinin
yanağında hoş bir ben misin zara?
 oktay aydınalp
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
Oktay Aydınalp; 02.03.1935 Sivas/Zara doğumlu. 
 
 
28 Nisan 2020 tarihinde Salı günü Bursa'da vefat eden Oktay Aydınalp' in cenazesi bir gün sonrası Nisan'ın 29'un da Çarşamba günü ikamet ettiği Bursa'da toprağa verildi.
 
 
Oktay Aydınalp; zaman zaman kürsülerden okunup, dillendirilen; 'tutkunuyum akşam esen yelinin, baharda çağlayan kızıl selinin, anadolu denen güzel gelinin, yanağında hoş bir ben misin zara?' sözlerinin de yazarıydı. Oktay Aydınalp'in bilinen, doğup büyüdüğü ilçesi Zara'yı betimleyen bu şiiri 1999 yılında mühendis Tanju Çataltepe tarafından internet erişimine açılan www.zara.org web sitesinin ana sayfasından Zara fotoğrafının alt kısmında 23 yıldır yayımlanmaktadır.
 
 
Ayrıca; Oktay Aydınalp'in Zara'ya olan tutkusunu dizeleriyle anlatan tutkunuyum akşam esen yelinin, baharda çağlayan kızıl selinin adlı şiiri eğitimci - yazar Adnan Mahiroğulları'nın 1999 yılında 3. baskısını yaptığı Dünden Bugüne Zara adlı kitabının 230. sayfasında yayımlanmıştır.
 
 
İlçesi Zara'ya bağlı Çarşıbaşı mahalesi nüfusuna kayıtlı ve Ruşenler sülalesinden olan Oktay Aydınalp; Zarife ve Ahmet Ragıp'ın oğlu. Altay, Kutay, Atay, Taylan ve Çağatay'ın abileriydi.
 
 
 
 
 
 
şair oktay aydınalp'in tutkunuyum akşam esen yelinin adlı şiiri tanju çataltepe'nin kurucusu olduğu www.zara.org web sitesinden 24 yıldır yayımlanmaktadır...
 
Toplam Ziyaret: 3.526.345