Yükleniyor...
Prof. Dr. Hasan Coşkun :akademisyen, eğitimci - şair - yazar: :::::Altınyayla:::::
Prof. Dr. Hasan Coşkun :akademisyen, eğitimci - şair - yazar: :::::Altınyayla:::::
 

akademisyen

eğitimci - şair - yazar

Prof. Dr.

Hasan Coşkun

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi

İslam Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı

(sivas - altınyayla)

 

 

İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi

 

 

İlahiyat Fakültesi

Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi

 

 

 

Âşık Talibî Coşkun

Kültür Derneği Başkanı

 

 

 

 

yakup kadri bozalioğlu  |  araştırma

 

 

Hasan Coşkun; 10.10.1975 Sivas/Şarkışla doğumlu olup aslen Altınyayla ilçesinden. İlk, orta ve lise tahsilini ilçesi Altınyayla'da tamamladı.
 

 

1996 yılı Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Aynı yıl Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atandı. Giresun'da Kuzgun İlköğretim Okulu'nda, Altınyayla'da Alparslan İlköğretim Okulu'nda ve Altınyayla Lisesi'nde, Sivas'ta Fatih İlköğretim Okulu'nda, Kılavuz İMKB İlköğretim Okulu'nda ve Demir Çelik İlköğretim Okulu'nda görev yaptı.

 

 

1996'da Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisansını yaptı. 2001'de Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı'nda Sosyolog Prof. Dr. Ünver Günay'ın danışmanlığında Yüksek Lisans'ını tamamlayıp Sivas İli Altınyayla İlçesi Yassıpınar ve Serinyayla Köylerinde Alevilik üzerine tez hazırladı. 2014 yılında da Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı'nda Geleneksel Alevi Sosyal Örgütlenmesi Sivas Kangal Türkmen Alevileri Örneği üzerine tezini hazırlayıp doktorasını yaptı.
 

 

2004 yılında Sivas Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu SHÇEK'a bağlı Sivas 80. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü'nde öğretmen olarak göreve başladı. Yine 7-12 Yaş Çocuk Yuvası Müdürlüğü'nde ve 1996 - 2004 yılları arası Sivas Sevgi Evleri'nde öğretmenlik yaptı. 
 

 

2005 - 2012 tarihleri arası Sivas Çocuk Hakları İl Temsilciliğini yapan Hasan Coşkun; 2006 yılında Sivas Valiliği bünyesinde Sivas İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce yayımlanan Sosyal Hizmet Dünyası dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2009 yılında da 'Çocuk Hakları Stratejik Planı'nı hazırladı.
 

 

AB destekli Çocuk Hakları konulu 'Büyük Gelecekler İçin Küçük Adımlar' projesinin gönüllü koordinatörlüğünü yapıp, 'Benim Çocuğum Haklarım Var' projesinde görev aldı. 
 

 

2010 yılında Yetim Şiir Şöleni düzenleyerek 100 yetim çocuğa çeşitli ödüller dağıttı.
 

 

2013 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi Kangal Meslek Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.
 

 

Âşık Talibî Coşkun Kültür Derneği Yayın Organı olan Sivas Kültür dergisi'ni 12 sayı yayına hazırlayıp, çıkarttı.
 

 

Sivas Televizyonu Tv58'de Ender Acar'ın sunduğu 'İftar Bereketi' programına katıldı.
 

 

2015'in Mart ayında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bölümleri Bölümü Din Sosyolojisi'ne Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı. Sonrasında Dr. Öğr. Üyesi, 31 Ekim 2019 tarihinin Perşembe günüde Doç. Dr. unvanını alarak aynı üniversitede İslam Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve başladı. Yine aynı üniversitenin İslami İlimler Fakültesi'ne 9 Ocak 2025 tarihinin Perşembe günü Profesör olarak atanmıştır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.
 

 

Hasan Coşkun; evli olup üç çocuk babasıdır.

 

 

 Prof. Dr. Hasan Coşkun    Kitapları    Bibliyografyası 

 

 Prof. Dr. HASAN COŞKUN kitapları

Sivas Kent Arşivi | 'Sivas Yazarlarının Kitapları'《 

 
 
 
Prof. Dr. Hasan Coşkun kitapları 

 
araştırma
ISBN: 978-9944-0477-0-8
Sivas 2009, 224 sayfa
 
 
 
 
1- Âşık Talibi Coşkun
ISBN: 978-9944-0477-1-5
Zirve Yayıncılık Sivas 2009, 94 sayfa
 
 
 
2-  Âşık Talibî Coşkun
ISBN: 978-605-2072-31-8
Sivas Belediyesi Âşıklar Serisi -7
2019
 
 
 
 
3   1- Anadolu Alevîliği'nde Dedelik Kurumu  Tokat Yöresi Örneği
ISBN: 978-605-80740-7-1
İlahiyat Yayınları
1. Baskı - Haziran 2019, 222 sayfa
 
 
2- Anadolu Alevîliği'nde Dedelik Kurumu
Doç. Dr. Hasan Coşkun
ISBN: 
Ertem Kafkars Yayıncılık
2. Baskı - 
 
 
 
 
 
 Tokat Alevîleri
Doç. Dr. Hasan Coşkun
ISBN: 
Kitabe Yayınları
1. Baskı - Aralık 2021, 190 sayfa
 
 
 
 
 
şiir antolojileri
1- Yetim Şiirleri Antolojisi
Hazırlayan: Hasan Coşkun
I. Baskı - 2010
 
 
2- Yetim Şiirleri Antolojisi
Hazırlayan: Hasan Coşkun
ISBN: 978-9944-0477-3-9
II. Baskı - Zirve Yayıncılık Sivas 2011, 223 sayfa
 
 
 
6   Peygamber Şiirleri Antolojisi
Hazırlayan: Hasan Coşkun
ISBN: 978-605-63991-8-3
Şiir Vakti Yayınları
Geçit Matbaacılık Kayseri 2014, 173 sayfa
 
 
 
 
1- Halk Dindarlığı ve Türk Müslümanlığı Üzerine Araştırmalar
Hazırlayan: Doç. Dr. Hasan Coşkun
ISBN: 978-625-6614-60-4
Sonçağ Yayıncılık
1. Baskı - Aralık 2023, 210 sayfa
 
 
 
2- Halk Dindarlığı ve Türk Müslümanlığı Üzerine Araştırmalar
Hazırlayan: Prof. Dr. Hasan Coşkun
ISBN: 
Ertem Kafkars Yayıncılık
2. Baskı - 2025
 
 
 
 
 
 
 
Prof. Dr. Hasan Coşkun e-kitapları 

 
1  Anadolu Aleviliği'nde Dedelik Kurumu
ISBN: 978-605-80024-6-3
Türk Eğitim Yayınları
230 sayfa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
e-kitapları 

 

 

Toplam Ziyaret: 4.806.473