Yükleniyor...
Gülay Albayrak ::Türk Halk Müziği Sanatçısı:: :::::Zara:::::
Gülay Albayrak ::Türk Halk Müziği Sanatçısı:: :::::Zara:::::
Gülay Albayrak 


Türk Halk Müziği Sanatçısı

 

araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu

 

 

Gülay Albayrak Bektaş; 24.03.1990 Sivas/Zara Taşgöze köyü doğumlu.

 

1996-1997 yılları arası İlkokul 1. ve 2. sınıfı Zara Reşit Akif Paşa İlkoğretim Okulu'nda okudu. 1998'de abisinin üniversiteyi kazanması nedeniyle İstanbul'a taşındılar. İlkokul 3. sınıfı İstanbul'da Ataşehir Piri Reis İlköğretim Okulu'nda, liseyi de Ataşehir Mevlana Lisesi'nde bitirdi.

Bağlama çalan her iki abisinin de müziğe olan tutkularıyla başlayan, büyük Ozan Âşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım adlı eserini kara düzen bir bağlamayla çalıp, söyleyerek müziğe yönelmiş oldu.

Sevcan Orhan, Oğuz Aksaç, Güler Duman, Suavi, Nurettin Rençber, İlkay Akkaya, Arzu, Kenan Çallı ve İskoçlu müzisyen Paul Dwyer gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaştı.

Sahne aldığı her yerde yöresi olan Zara'nın bir değeri olan Zaralı Halil Söyler'den birer eser seslendirip o ve onun gibi ustadları kendine örnek aldı. Eski kayıtlardan ve taş plaklardan özüne bağlı kalarak değerlerimizin sesinden dinleyip eserlerini okumaya çalışmaktadır. Sanat Yönetimi Bölümü ile Konservatuvar müzik eğitimini harmanlayıp ileriki yıllarda akademik eğitimler vermenin yanı sıra Anadolu topraklarında konserler vermeyi ve festivallere katılmayı ayrıca festival ve şenliklerin dekorasyonundan, sanatçısına kadar ki organizasyonların yöneticiliğini yapmayı hedeflemektedir. Ayrıca kaliteli müzik yapıp daha çok insana ulaşmak, unutulmaya yüz tutmuş nice eserleri müzik camiasına kazandırmayı amaçlamaktadır.

Eylül 2009'da; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Türk Müziği -halk müziği bölümüne- girip 2014'ün Haziranında mezun oldu. 
2012 yılında da tam bursla Sanat Yönetimi Bölümü'nü kazandıği Yeditepe Üniversitesi'nden 2017 yılında mezun oldu.


2013 yılının Mayıs ayında Çallı Müzik Yapımdan Mızrap Tele Değince adlı toplu albüm çalışmasında söz Ozan Koç'a, müzik Tahir Yanardağ'a ait eser olan Bahar mı Dersin'i seslendirdi.
 

İstanbul'da çeşitli koroların koristliğini ve solistliğini yapmakta, türkü söylemenin yanı sıra sunuculukta yapmaktadır.

 
 
 
 
Albümleri / CD'leri 


■Mızrap Tele Değince
Yılmaz Çelik - Keje Boran - Salman Şiringül - İnan İçlek - Özlem Yıldız - Yoldaş Boran - Müslim Tazegül - Büşra Çimen - Akın Urtekin - Gülay Albayrak - Bülent Öztürk - Kenan Çallı - İmdat Boy - Cem Malkoç
Yapım: Çallı Müzik - 2013

 

Toplam Ziyaret: 3.525.145