Yükleniyor...
İsmail Saygılı ::gazeteci - yazar:: :::::Zara:::::
İsmail Saygılı ::gazeteci - yazar:: :::::Zara:::::
 

gazeteci - yazar

İsmail Saygılı

.

 

 

 

yakup kadri bozalioğlu  |  araştırma

 

İsmail Saygılı; 20.09.1946 Sivas/Zara Beypınarı yöresi Belentarla köyü doğumlu. Dişaligil'den Hatice ile Süleyman'ın 6 çocuğunun üçüncüsüdür. Körpınar Köyü İlkokulu'nu, İstanbul'da Şişli Ortaokulu'nu ve Taksim Atatürk Erkek Lisesi'ni okudu. 1968 yılı İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksekokulu mezunu. 

 

97. dönem yedek subay öğrencisi olarak başladığı askerlik görevinden 1970'de istihkam teğmeni olarak terhis oldu. Askerlik sonrası İşçi Postası ile İşçi Gücü gazetelerinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. 1970 - 1982 yılları arası İstanbul Vilayet Basın Müşavirliği görevini üstlendi. Aynı zamanda işçi sendikalarında basın müşaviri, genel başkan danışmanı, sosyal siyaset ve eğitim uzmanı gibi görevleri ifa etti.

 

1980 öncesi; 271 sayılı Sendikalar Kanunu olmak üzere yine 272 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu gibi yasaların uygulamaları içinde aktif oldu. İstanbul il hakem kurulu üyeliği, tarafsız aracı, taraf hakemi gibi görevlerde bulundu. Sosyal demokrasi ve çağdaş istihdam politikaları konularında çeşitli konferanslar verdi.

 

İsmail Saygılı; Karabel Yöresi Köy Dernekleri Federasyonu KaYKeF'in, Belentarla Köyü Dayanışma Derneği BELEN-DER'in, Ağlıkçayı (Ateşali) Köyü Dayanışma Derneği AĞLIK-DER'in ve Körpınar Köyü Dayanışma Derneği Körp-Der'in Onursal Başkanıdır.

 

Yine İsmail Saygılı; İstanbul Belediyeleri İşyerlerinde Çalışan Şoförleri Kazalardan Korumak, Eğitmek ve Yardımlaşma Derneği BEY-DER'in, Belentarla Köyü Dayanışma Derneği BELEN-DER'in, Karabel Yöresi Köy Dernekleri Federasyonu KaYKeF'in, Çağlayan Cemevi ve Camii Derneği ÇaCed'in, ve (saygılı ismail, neşet, ekrem, mahmut ve mustafa'nın baş harflerinin aldığı ve 40 daire olarak yapılan site) Sinem Yapı Kooperatifi Sinem-Ko'nun kurucu başkanlığını yaptı.

 

Ayrıca; Aktif ve Emekli Sendikacılar Dayanışma Derneği SEN-DER'in; kurucu genel sekreterliğini yaptı.

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası TGS'nin ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti TGC'nin üyesi olan İsmail Saygılı; iki erkek çocuğu babasıdır.

 

 

İsmail Saygılı Kitapları Bibliyografyası Söyleşileri

 

 

 

Kitapları 

 

deneme-roman

■Köyden Kente

1968

 

şiir

■Çocuksu Duygular

 

 

Âmanın Fil Tarifine Dönüştürülen Alevilik

Hazar Basım Yayın İstanbul 1995

 

■Şark Meselesi

Ocak 2020

 

Toplam Ziyaret: 3.520.951