Yükleniyor...
Ömer Şan :Türk halk müziği sanatçısı: :::::Sivas:::::
Ömer Şan :Türk halk müziği sanatçısı: :::::Sivas:::::
 

Türk halk müziği sanatçısı

Ömer Şan

(3 Mart 1945 - 25 Mayıs 2010)

 

 

 

Sivas'ın önemli bir değeri olan

Ömer Şan'ı vefatının 13. yıldönümünde

saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz...

 
 
 
 

'yirmialtı mayıs ikibin on, rahmetli ağabeyim Ömer Şan'ı toprağa verdiğimiz gün. o günden beri bir an bile unutmadım. eşi ve benzeri bulunmayan, kalbi temiz, yardımsever, fedakâr, cefakâr ve vefakâr bir insandı. onun gür ve davudi sesi hep kulağımda çınlıyor.' 26 mayıs 2020 kardeşi ahmet turan şan

 

 
'1963-1964 ve 1965 tarihlerinde sivas halk evi'nde, halk müziği korosunda ve sivas halay ekibinde beraberdik Ömer Şan'la... memleketimizin bir çok şehrine giderek sivas folklorunu tanıtmaya çalıştık. sanatının en güzel ve verimli yıllarında çok erken hayata veda etti. mekânı cennet olsun.' 26 mayıs 2020 ressam menşure yalçın saraçoğlu

 

 

Za

 

 

 

 

 

 

Ömer Şan; 03.03.1945 Sivas'ın Uluanak mahallesi doğumlu. İlkokulu Sivas'da, ortaokulu Tokat'da Atatürk Ortaokulu'nda, Sanat Okulu'nu da Sivas'da okudu.

 

1958 yılında Sivas Halk Evi'nde solist ve korist olarak başladı. 1963'de Sivas'da Müzik Evi açtı. 1965'de İstanbul'a yerleşti.

 

1965 - 1966 tarihleri arası İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği İcra Heyeti'nde görev yaptı. Adnan Ataman ve Yücel Paşmakçı gibi THM'nin önemli hocalarıyla birlikte çalışma fırsatı buldu.

 

1966'da TRT'nin açtığı sınavla İstanbul Radyosu'na stajyer sanatçı olarak girdi. 1969 - 1970 yılları arası askerlik görevini Manisa'da yaptı. 21 Mart 1971'de solist ve korist olarak radyo görevine döndü.

 

Ömer Şan 1980 yılında Uzelli baskılı Yine Yakmış Yar Mektubun Ucunu adlı çıkardığı albüm kasetinin A kısmında söylediği türküler şöyle; yine yakmış yar mektubun ucunu, bir mumdur, güle güle ay hanım, nazike nazike, eğer benim ile, nedir benim melül, yastadır ey deli gönül, geley gönül, sarı kız' dır. B kısmına da okuduğu türküler; gam kasâvet keder, bir kararda durmalıyım, hamaylı boynundayım, bulut kat kat olmuş, bitliste beş minare, taze karlar yağmış, gel ha gönül, geldim şu alemi, izzetli hürmetli' dir. Ömer Şan, kasedin her bir yüzüne 9'ar olmak üzere toplamda 18 eser okumuştur.


Şeker hastalığı nedeniyle 37 gün Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Ömer Şan 25 Mayıs 2010 tarihinde Salı günü 65 yaşında vefat ettiği İstanbul'da; uzun yıllar hizmet verdiği Harbiye'de ki TRT İstanbul Radyosu binası önünde Mayıs'ın 26'sında Çarşamba günü yapılan tören sonrası Şişli Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Güngören Mezarlığı'nda ki aile kabristanına defnedildi.

 

Ahmet Turan Şan'ın abisi, Onur Şan'ın da amcası olan Ömer Şan üç çocuk babasıydı.

 

 

Ömer Şan Albümleri Hakkında Yayımlananlar O'nları Anıyoruz...

 

 

   
Albümleri / Plakları 


-Sevdiğiniz Türküler
Gönül Plak


45'lik

A -Perişan Saçların
B -Felek Beni Sıladan Gurbete Saldı
Sahibinin Sesi


A -Zühtü
B -Entarisi Dımdım Yar
Gönül Plak
 
 
 
Kasetleri

 
-Yine Yakmış Yar Mektubun Ucunu
Uzelli
1980
 
 
 
CD'leri 

 
-Taşa Verdim Yanımı
TRT
2012

 

Toplam Ziyaret: 3.520.656