Yükleniyor...
Nurdane Özdemir Sağkan :yazar: :::::Divriği:::::
Nurdane Özdemir Sağkan :yazar: :::::Divriği:::::
 

yazar

Nurdane Özdemir Sağkan

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Nurdane Özdemir Sağkan; 01.09.1967 Sivas/Divriği doğumlu. Ankara Atatürk Lisesi'ni okudu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu.

1987 - 1992 yılları arası TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı Dinleme Servisi'nde İngilizce mütercimlik ve redaktörlük yaptı. Aynı tarihlerde TRT Haber Dairesi Başkanlığı'nda Alman Televizyonu ZDF ve İsveç Televizyonu STV'ye haftalık haber programları hazırladı. 1993 - 1994 yılları arası da Anadolu Ajansı Radyo-Televizyon Dairesi Başkanlığı'nda kültür-sanat muhabirliği yaptı. 1994 yılında Radyo Mozaik'te; güncel olaylar, sağlık, ekonomi, kültür-sanat konularını içeren sabah kuşağı programları hazırlayıp sundu. 1995 yılında Medya Televizyonu'nda yönetmenlik yaptı. Yine Nurdane Özdemir 1996 - 1998 tarihleri arası Ankara Üniversitesi Dil Öğretim Merkezi TÖMER'de Televizyon Birimi Koordinatörlüğünü, 2003 - 2004 tarihleri arası da Nisbo Hollanda Göçmen Yaşlılar Sendikası Yayın Organı Nisbo Magazin Dergisi'nin Ankara Temsilciliğini yaptı.

1997 yılında Anadolu Halk Kültüründe Resim, Heykel ve Müziğin Yeri, Önemi adlı araştırma kitabı Kültür Bakanlığı'nın 'fon kaynaklı kredisi' ile yayımlandı.

Nurdane Özdemir; 17 Kasım 2018 tarihinde Cumartesi günü Ankara'nın Kızılay ilçesinde bulunan Kurgu Kültür Merkezi Yayınevi'nde, 
Neba'nın Nar Bahçesi adlı kitabının tanıtımını yapıp, söyleşi ve imza günü düzenledi.

 

Ankara Üniversitesi yayını olan TÖMER Dil Dergisi, İş Bankası Kültür-Sanat, Şeker Sanat, NİSBO Magazin ve Dünyanın Öyküsü gibi dergilerde yazıları yayımlandı.

Çağdaş Türk Dili, Patika, Edebiyat Nöbeti, Roman Kahramanları ve Edebiyatist dergilerinde yazmaktadır.

 

2019'un Kasım'ından 2020'nin Ocak ayına kadarki süreçte Halk Tv ekranlarının gündüz kuşağında akşama doğru haftanın beş günü canlı yayımlanan gazeteci Fatih Ertürk'ün yapımcısı olduğu Günün Raporu programının, stüdyo kitaplık rafında Nurdane Özdemir Sağkan'ın Anadolu Halk Kültüründe Resim, Heykel ve Müziğin Yeri, Önemi adlı araştırma kitabı yer aldı.


Nurdane Özdemir Sağkan; evli olup bir çocuk annesidir.

 
 
 
 
Kitapları 

 
araştırma
ISBN: 975-7284-01-7
Nurol Matbaacılık Ankara Aralık 1997 320 sayfa
 
 
biyografik roman
ISBN: 
Başkent Basımevi Ankara 2018 119 sayfa
 
 
 
 
editörlüğünü yaptığı kitap
antoloji, derleme - inceleme: çetin akçay
genel yayın yönetmeni: metin turan
kitap editörü: nurdane özdemir sağkan 
ISBN: 978-625-7037-45-7
Sarıyıldız Ofset Matbaacılık Ankara Ekim 2020 512 sayfa
 
 
 
 
■Anadolu Halk Kültüründe Resim, Heykel ve Müziğin Yeri, Önemi; kitabının yazarı Nurdane Özdemir araştırma kitabını şöyle yorumluyor. 'XI. yüzyılda Anadolu'ya gelerek egemen olan Türkler, Orta Asya'dan getirdikleri sanatla, Anadolu’da karşılaştıkları binlerce yıllık medeniyetin ürünleri olan yapıtlardan esinlenerek, dokuz yüz yıldan fazla bir süredir Anadolu'da büyük bir sanat zenginliği yarattılar.'
 
Bu kitap, güzel sanat dallarından resim, heykel ve müziğin dokuz yüz yılı aşan Anadolu Türk kültüründeki dönemsel gelişimini bir arada inceliyor.
 
Kitap, genellikle ayrı olarak ele alınan bu sanat dallarının beraber incelenmesinin; sanatseverler, öğrenciler ve araştırmacılara kolaylık sağlayacağı düşünülerek hazırlanmış.
 
 
■Neba'nın Nar Bahçesi; Nebahat Trabzonlu bir Karadeniz kadını. Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'nde yanında yer alan bir subayın tek kız evladı. Varlık içinde yaşayan ve sanat okulunda okuyan bir Cumhuriyet kızı iken, erken yaşta ölen anne babasının ardından küçük yaşta kaçırılıyor ve evlenmek zorunda bırakılıyor.
 
Neba'nın Nar Bahçesi; on çocuk doğuran ve eşiyle birlikte onları yetiştirip, okutmak için büyük mücadeleler veren ve her birinin çok iyi mevkilere geldiklerini gören bir Karadeniz kadınının biyografik romanı.
 
editörlüğünü yaptığı kitap

 
 
 
XIII. Yüzyıldan  XXI. Yüzyıla Ozanlar, Türküler ve Öyküleri

 

Toplam Ziyaret: 3.571.606