Yükleniyor...
Salih Şahin :osmanlı arşiv uzmanı, araştırmacı - yazar: :::::Altınyayla:::::
Salih Şahin :osmanlı arşiv uzmanı, araştırmacı - yazar: :::::Altınyayla:::::
 

osmanlı arşiv uzmanı, araştırmacı - yazar

Salih Şahin

Beyazıt Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü

 

 

 

Salih Şahin; 05.06.1966 Sivas'ın Altınyayla ilçesine bağlı Harmandalı köyü doğumlu. İlkokulu Harmandalı Köyü İlkokulu'nda, orta ve lise eğitimini de Sivas İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 

1988 yılı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Aynı yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakfiyeler Arşivi'nde göreve başladı. Burada tarihimizin en önemli kaynaklarından Selçuklu ve Osmanlı Dönemi Vakfiye metinlerini okuma ve öğrenme imkânı buldu. 1989 yılında İstanbul'da Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nın 'Arşiv Uzmanlığı' sınavını kazanarak 27 Ocak 1990 tarihinde burada göreve başladı. Başbakanlık Devlet Arşivleri'nde 23 yıl görev yaptıktan sonra 1 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Vakıf Suları Müdürlüğü görevine atandı. Görev yaptığı bir yıl içerisinde 'İstanbul’un Tarihi Suyolları ve Su Yapıları' ile ilgili araştırmalar da bulundu.

Salih Şahin; Mimar Sinan Üniversitesi Tarih Bölümü'nde yüksek lisansını yaptı.

İstanbul’da bulunan sivil toplum örgütleriyle ilgili çalışmalarda bulundu. 1997 yılında Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın kuruculuğu görevinde bulunup 7 yıl genel sekreterlik yaptı. 23 yıldır da mütevelli heyet üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Salih Şahin'in mütevelli heyet üyesi olduğu Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yayımlanan; Atalar Sözü Yerde Kalmaz, Seyyahların Gözüyle Sivas, Sivas Vilayeti Salnamesi, Sivas Yatırları ve Abdülvehhabi Gazi ve Sivaslı Şairler Antolojisi kitaplarının yayın koordinatörlüğünü yapıp hazırlanmasını sağladı.

2008 yılında kurulan İstanbul Altınyaylalılar Derneği'nin kurucuları arasında yer alıp danışma kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. 

5 Kasım 2013 tarihinde Türkiye Yazma Eserler Kurumu bünyesindeki Beyazıt Yazma Eser Kütüphanesi'ne kurucu müdürü olarak atandı ve halen bu görevine devam etmektedir.

Salih Şahin evli olup ikisi kız, bir erkek çocuğu babasıdır.

 

 

■ SALİH ŞAHİN kitapları Salih Şahin Kitapları Bibliyografyası

 
 
 
Kitapları 

 
1  Bir Tatlı Huzur Beldesi Alemdağ
İstanbul 2007 336 sayfa
 
 
ISBN: 978-605-5564-10-0
Sivas Belediyesi Buruciye Yayınları
İstanbul 2013 746 sayfa
 
 
3   İstanbul Su Yolları ve Su Yapılarının Tarihçesi
İSKİ Yayınları
İstanbul Ağustos 2014
 
 

 

■ . kitabıyla; .

 

 

'Şehir tarihi, iktisat tarihi ve sosyoloji gibi farklı ilmi disiplinlerden gelen ilim adamlarının dikkatine sunulan Mekân ve İnsanıyla SİVAS kitabı, yaşadığı şehrin ilgisine olan nitelikli okura da hizmet edecektir.Salih Şahin

 

Toplam Ziyaret: 3.565.448