Yükleniyor...
Serkan Kündem :yazar: :::::Sivas:::::
Serkan Kündem :yazar: :::::Sivas:::::

 

yazar

Serkan Kündem

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı

mimari dekoratif sanatlar teknikeri

 

 

 

‘zara ile uzak geçmişe dayanan bir gönül bağım vardır.

daha küçük yaşlarda, ortaokul talebesiyken ilk yalnız gezimi zara'ya yapmıştım.

zihnimde kalanlarıyla kasabanın kendine has

hoş sohbetli insanlarına o yıllarda tanık olmuştum.

o çocukluk yıllarımın zara gezisi anıları bende bir başka.' serkan kündem

 

 

 

yakup kadri bozalioğlu  |  araştırma

 

 

 

Kalender Şah olarakta bilinen Serkan Kündem; Sivas'ın merkeze bağlı Mısmılırmak mahallesi nüfusuna kayıtlı olup ilk ve ortaöğrenimini Sivas'da tamamladı.

 

 

Dini bilgisi ile öne çıkan, aydın kişilikli Sivas eşrafından Reşit Silsüpür'ün torunu olan Serkan Kündem'in baba tarafı Kündem, anne tarafı Silsüpür ailesine mensuptur. Serkan Kündem; saygın ve münevver kişi olan babası İbrahim Kündem'in hayata dair anlamlı sözlerinin her daim kendisi ve ailesi için önem taşıdığını ifade etmektedir.

 

 

Serkan Kündem Cumhuriyet Üniversitesi'nde; mimari, sanat, edebiyat, inşaat, tarım, gastronomi ve pedolojik alanlarda lisans, önlisans ve lisansüstü eğitim aldı.

 

 

Yurtdışında ve yurt içinde birçok şehirde ikamet etti. 2013 - 2014 tarihleri arası birbuçuk yıl Zara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yaptı.

 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığında Konaklama İşletmeciliği Öğretmeni olan Serkan Kündem üniversitenin aynı kurumunda mimari dekoratif sanatlar alanında tekniker olarak görev yapmakta, yine üniversitenin Turizm Fakültesi'nde ve Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı'nda tezli yüksek lisans eğitimi almaktadır.

 

 

İlk eserlerini 2018 'de vermeye başlayan Serkan Kündem sayılı platformlarda ve bloklarda söylevleri, metinleri ve manifestoları yer almaktaktadır.

 

 

Yazar Serkan Kündem'in genel adlandırması ile Hayyam Kitabı adlı eser serisi 2020 yılında Amazon KDP tarafından dünya çapında satışa çıkmıştır.

 

 

Ömer-Hayyam Rubailerinin Kur'an-ı Kerim ayet bağıntısını irdeleyen, rubai telmihlerini referans noktası alan, Kur'an-ı Kerim üzerinde işarette, telmihte ve tefsirde bulunduğu ayetler ile açıklayıp bu manada anlatıda bulunan Serkan Kündem'in 12 yıl zamanlı, uzunca mesaili bir çalışmasının eseri olan Hayyam Kitabı; Rubailerin bu yönüyle incelenmesinde benzersiz, akademik dilin baskısından sıyrılmış, kendine has özel bir psikolojik dil ile hazırlanmıştır.

 

 

Serkan Kündem kitaplarının incelenmesinde diğer en dikkat çekici tarafı ise Amazon KDP tarafından Amerika, İngiltere, Fransa, Japonya, İspanya ve birçok ülkede; Türkçe kitaplar serisi olarak yayınlanmış olmasıdır.

 

 

 

 SERKAN KÜNDEM dijital baskı kitapları

 

 

 

Dijital Baskı Kitapları

 
■.
.

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

 

     
 

 

 

 
 

 

 

Toplam Ziyaret: 3.571.249