Yükleniyor...
A. Vahap Sümbüloğlu :koleksiyoner, eğitimci - yazar: :::::Zara:::::
A. Vahap Sümbüloğlu :koleksiyoner, eğitimci - yazar: :::::Zara:::::
 

koleksiyoner, eğitimci - yazar

A. Vahap Sümbüloğlu

(1953 - 15 Aralık 2001)

(zara - sivas)

 

 

 

Sivas'ın önemli bir değeri olan

Vahap Sümbüloğlu'nu

vefatının 22. yıldönümünde

saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz...

 

 

 

'Benim tanıdığım Zara insanı duygu ve düşünce adamıdır.' vahap Sümbüloğlu


 

"öğrencisi olduğum vahap hocam 'zara insanı duygu ve düşünce adamıdır' sözünü, çok sevdiği doğup büyüdüğü toprakların insanlarına, zaralılar için her daim kullanırdı. iyi bir eğitimciydi. kalemi güçlü aydın bir yazardı. prof. dr. sedat veyis örnek gibi halk bilimcisinden, zara'nın önemli şahsiyetlerinden zaralı halil söyler, necati bulut, hacı solmaz ve basri lütfullahoğlu gibi değerleri kaleme almış, hatıralar ve fotoğraflarla atatürk sivas'ta adlı kitabı hazırlamıştı." yakup kadri bozalioğlu

 

"hem eğitimci hem de yazarlık tarafıyla biz öğrencileri onsuz 12 yıl geçirdik. özlüyoruz... 

 yakup kadri bozalioğlu 14 aralık 2013


 

"tödürge gölü kenarındaki sosyal tesisde, uzunca bir sohbetimiz olmuştu. galiba son kez de orada görüşmüştük. sonra vefat haberini aldığımda, çok derinden üzüntüsünü yaşamıştım. bu, beyefendi insanın, zara için atan yüreğinin, zamansız durmasının üzüntüsünü çeken, içleri acıyla dolu ailesi başta olmak üzere tüm dost, hısım ve çevresine metanet ve sabırlar diliyorum. ebedi mekanındaki ışıklar hiç sönmesin..." metin devrim 15 aralık 2013


 
"ailemizin başına gelen en büyük felaket abimin kaybı oldu. onsuz çok zor günler geçirdik.
öğretmenimizi kaybettik." kardeşi rüşan sümbüloğlu 23 ağustos 2014
 

"gözümüzün tadı bozuldu; etrafta artık dost yok! ne söyleyeyim başka? halit yok, şükrettin yok, vahap yok, alpaslan yok, hakan yok, basri yok, enser yok ve tarık yok!..
daha yirmi kişi sayarım ama acıya yürekte yer yok!" arkadaşı fuzuli bulut
 

"sevgili hocamızın aramızdan ayrılışının 16. yılında özlem ve saygıyla anıyoruz. kalplerimize ve zihinlerimize serptiğin aydınlık tohumlarla seni yaşatmaya devam edeceğiz. ruhun şad, mekânın cennet olsun..."  öğrencisi gürsel cülcüloğlu 15 aralık 2017

 
"iki küçük çocukken, kayan bir yıldızı göstererek sormuştu bana: 'yıldızlar nereye akar?'
artık cevabı biliyor.
iyiliğe, sevgiye, vefaya, dostluğa;
sevdiklerinin kalplerine…
huzur içinde yat kardeşim."
 arkadaşı mirza arabacı 14 mayıs 2018


 
"bu gün sensizlik günü, beraber çıktığımız yoldan yalnız dönüşümün 17. yıl dönümü. özlemle sevgiyle nurlar içinde yat bir tanem." eşi emel sümbüloğlu 15 aralık 2018

 
"zara'nın sınırlı sığ ortamında kültüre olan ilgisini hep canlı tutmuş, yaşama sevinciyle dolu, renkli kişiliğiyle örnek aldığım, bana koleksiyon tutkusunu aşılayan, hayata dair çok şey paylaştığım vahap abiyi çok özlüyorum.
sevgi ve saygıyla anıyorum. ferda Çağlayan 18 Aralık 2018

 
 
 

 

 

Cumhuriyetin 

ilk yüzyılı (1923 - 2023yazarlarından

A. Vahap Sümbüloğlu; 1953 Sivas/Zara doğumlu.
 
 
İlkokulu ve ortaokulu ilçesi Zara'da, liseyi Sivas'da okudu. 1975 yılı İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu.
 
 
Felsefe öğretmenliği yaptığı Tekirdağ Muratlı Lisesi'nden 1978 yılında Zara Lisesi'ne atandı. Zara Lisesi'nde öğretmenlik, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı ve uzun bir süre müdür vekilliği görevlerinde bulundu.
 
 
Zara'da ki sosyal çalışmalara iştirak etti. Zara Spor ve Zara Tüketim Kooperatifi yönetiminde ayrıca Zara Öğretmenler Derneği sekreterliği ve başkanlığı görevlerinde bulundu.
 
 
1992 yılında Sivas İl Turizm Müdürlüğü görevine atanan Vahap Sümbüloğlu Zaralılar Yardımlaşma ve Kalkınma Vakfı'nın Sivas Şubesi kurucu başkanı olarak 4 yıl görev yaptı.
 
 
Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi Başkanlığı'nı da yapan Vahap Sümbüloğlu Sivas Turizm Derneği ve Sivas Zihinsel Özürlü Çocuklar Vakfı Yönetim ve Denetim Kurulu üyeliklerinde bulundu, Sivas Çevre Koruma Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğini yaptı.
 
 
1996 tarihinde Sivas'da yayınlanan Yeniülke gazetesinde; 
Gününe Göre başlığı altında köşe yazıları yayınlandı.
 
 
Vahap Sümbüloğlu 15 Aralık 2001 tarihinde Tokat yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.


■ Vahap Sümbüloğlu adına yapılanlar
-Zara Belediyesi Meclis Üyelerinin aldığı kararla Zara - Ahmet Başyurt Mahallesi'nde Vahap Sümbüloğlu Caddesi adı verildi.

 
 Yeşil Yerleşke projesi kapsamında Zara Tödürge Gölü etrafında Sümbüloğlu Ailesi tarafından yedi ayrı bölgede toplamda kırk dokuz buçuk dönümlük alan Eğitimci - Yazar Vahap Sümbüloğlu Hatıra Ormanı olarak oluşturuldu. Vahap Sümbüloğlu'nun kardeşi Dr. Rüşan Sümbüloğlu'na; hatıra ormanına sağladığı katkılarından dolayı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından 30 Kasım 2017 tarihinde teşekkür belgesi verildi. 
 
▪ Sümbüloğlu Ailesi tarafından Vahap Sümbüloğlu adına Cumhuriyet Üniversitesi Zara Tödürge Gölü Sosyal Tesisleri çevresinde oluşturulan hatıra ormanının açılış töreni 13 Mayıs 2018 tarihinde Pazar günü gerçekleşti.
 
 
 

 A. Vahap Sümbüloğlu   Kitabı   Bibliyografyası 

 

  Hakkında Yayımlananlar   Onları Anıyoruz... 

 

 A. VAHAP SÜMBÜLOĞLU kitabı

Sivas Kent Arşivi | 'Sivas Yazarlarının Kitapları'

 

 

Vahap Sümbüloğlu kitabı 

 
1    Hatıralar ve Fotoğraflarla
Atatürk Sivas'ta
Hazırlayan: A. Vahap Sümbüloğlu
ISBN: 975-93482-2-3
SİSKAV Sivas İli Sanat Kültür ve Araştırma Vakfı Yayını
Önder Matbaa Sivas 2002 126 sayfa
 

 

Toplam Ziyaret: 3.526.193