Yükleniyor...
Nezihe Altuğ :yazar: :::::Zara:::::
Nezihe Altuğ :yazar: :::::Zara:::::
 

yazar

Nezihe Altuğ

Emekli Bankacı

 

 

 

 

 

yakup kadri bozalioğlu  |  araştırma

 

Nezihe Altuğ; 15.09.1956 Sivas doğumlu. Aslen Zara'nın Tuzlagözü köyünden.

 

Nezihe Altuğ; Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden kayıt yaptırdığı yıl olan 1974'de ayrılarak aynı yılın Ocak ayında İstanbul'da Vakıflar Bankası'nda göreve başladı. Kendi isteğiyle 1994 yılında 20 yıl sonra emekli oldu. Emekli olduğu yıl Şekerbank Eminönü Şubesine sözleşmeli olarak girerek 2002 yılına kadar Kambiyo ve Döviz kredilerinde üst düzey yöneticilik yapıp, İfa Consult Corp Danışmanlık şirketinde sözleşmeli olarak eğitim danışmanlığı görevinde bulundu. Kambiyo işlemleri, döviz kredileri ve mevduat üzerine; Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nda eğitmenlik yaptı.

 

2010 yılından itibaren şiir, roman, öykü kitap tanıtımları, inceleme, söyleşi yazıları ve öyküleri; Varlık, Notus, Yasak Meyve, Hürriyet Gösteri, Kurşun Kalem, Roman Kahramanları, Mühür, Esintileri,  Üvercinka, Lacivert, Evrensel Kültür, Hayal Kültür ve Sanat, Berfin Bahar, Esinti, Deliler Teknesi, Akköy, Eliz, Çini Kar, Çağdaş Yaşamı, Temrin ve  Türk Dili dergilerinde olmak üzere Cumhuriyet ve Aydınlık gazeteleri kitap eklerinde yayımlandı.

 

Ayrıca yazar Nezihe Altuğ'nun yazıları; Ölüm Vardiyası, Kadının Sesi Kağıda Düşerse, Okuruma Mektuplar, Yazarıma Mektuplar, Oyuncak Kasabası, Şeytan Diyor ki, Şairime Mektuplar,  Taşın Suyu, Engellerimle Sev, Çocukluğuma Mektuplar ve Çaresizlik gibi antoloji lerde yer aldı.

 

 

■ NEZİHE ALTUĞ kitapları  Nezihe Altuğ   Kitapları 

Sivas Kent Arşivi | 'Sivas Yazarlarının Kitapları'《 

 

 
Kitapları 

 
öykü
1     Seviname
ISBN: 
Neziher Yayınları
2016 80 sayfa
 
   2     Yüznâme
ISBN: 
Kaos Çocuk Parkı Yayınları
2021 82 sayfa
 
 
 
 
■Seviname öykü kitabında Nezihe Altuğ; insanın çıkmaz buhranları nedeniyle toplumdan kaçısının öyküsünü anlatıyor.
 
■Yüznâme kitabıyla; felsefi bir temelle birlikte mitolojiyide esas alarak kadınlar anlatılıyor.
 

 

Toplam Ziyaret: 3.521.462