Yükleniyor...
Prof. Dr. Gülhan Turan ::akademisyen - yazar:: :::::Zara:::::
Prof. Dr. Gülhan Turan ::akademisyen - yazar:: :::::Zara:::::
 

akademisyen - yazar

Prof. Dr. Gülhan Turan

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Fermasötik Kimya Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi

 

 

 

 

 

 

yakup kadri bozalioğlu  |  araştırma

 

 

'yaşamımda azim ve vefa kavramlarının yeri çok büyük.

yani şansın, tesadüfün benim yaşamımda yeri yok.

ne diyeyim, hep azim gücüyle elde ettiğim şeylerden

büyük gurur ve haz duydum.' gülhan turan

 

 

 

Gülhan Turan; 1953 yılı babası Abdurrahman Turan'ın memurluk yaptığı Sivas'ın Suşehri ilçesi doğumlu. Aslen Sivas'ın Zara ilçesinden Karslı Turanoğulları sülalesinden.

 

İlkokul 1. ve 2. sınıfı ilçesi Zara'da, 3. sınıfı Sivas'da, 4. ve 5. sınıfı Tokat'da Ülkü İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu Zara'da, liseyi Tokat'da Gazi Osman Paşa Lisesi'nde tamamladı.

 

1970 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne kaydını yaptıran Gülhan Turan 1975'de mezun oldu. Mezun olduğunun aynı yılı Millî Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yurt dışı doktora sınavını kazanarak Fransa'da bir yıl dil eğitimi aldıktan sonra doktorasını Montpellier Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde yaptı. Fransız akademisyenlere verilen en yüksek derecede olan 'Trés Honorable avec les Felicitatio du jury' ile de onurlandırıldı.

 

1983 yılında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde göreve başladı. 25 Şubat 2020 tarihinde emekli oldu.

 

Yabancı dil olarak iyi derecede Fransızca bilmektedir.

 

 

■ Prof. Dr. GÜLHAN TURAN kitabı Prof. Dr. Gülhan Turan Kitabı Bibliyografyası

 

 
Kitabı 

 
anı
ISBN: 978-605-70239-2-6
Payda Yayınları

Öztepe Matbaacılık Ankara 5 Nisan 2021 268 sayfa
 

 

■ 'Emekli olduktan sonra; her gün istekle gittiğim işime, fakülteme elveda! demiştim. Ne yaparım, ne ederim derken, kendimi yaşam öykümü yazarken buldum. Azmin Getirdikleri kitabımla kendimi ifade etmeye çalıştım.Gülhan Turan

 

 

yazar

Serkan Kündem

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 

Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı 

mimari dekoratif sanatlar teknikeri

 

 

 

‘zara ile uzak geçmişe dayanan bir gönül bağım vardır. daha küçük yaşlarda, ortaokul talebesiyken ilk yalnız gezimi zara'ya yapmıştım. zihnimde kalanlarıyla kasabanın kendine has hoş sohbetli insanlarına o yıllarda tanık olmuştum. o çocukluk yıllarımın zara gezisi anıları bende bir başka.' serkan kündem

 

 

 

 

 

yakup kadri bozalioğlu  |  araştırma

 

 

Kalender Şah olarakta bilinen Serkan Kündem; Sivas'ın merkeze bağlı Mısmılırmak mahallesi nüfusuna kayıtlı olup ilk ve ortaöğrenimini Sivas'da tamamladı.

 

 

Dini bilgisi ile öne çıkan, aydın kişilikli Sivas eşrafından Reşit Silsüpür'ün torunu olan Serkan Kündem'in baba tarafı Kündem, anne tarafı Silsüpür ailesine mensuptur. Serkan Kündem; saygın ve münevver kişi olan babası İbrahim Kündem'in hayata dair anlamlı sözlerinin her daim kendisi ve ailesi için önem taşıdığını ifade etmektedir.

 

 

Serkan Gündem Cumhuriyet Üniversitesi'nde; mimari, sanat, edebiyat, inşaat, tarım, gastronomi ve pedolojik alanlarda lisans, önlisans ve lisansüstü eğitim aldı.

 

Yurtdışında ve yurt içinde birçok şehirde ikamet etti.

2013 - 2014 tarihleri arası birbuçuk yıl Zara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yaptı.

 

 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığında Konaklama İşletmeciliği Öğretmeni olan Serkan Kündem üniversitenin aynı kurumunda mimari dekoratif sanatlar alanında tekniker olarak görev yapmakta, yine üniversitenin Turizm Fakültesi'nde ve Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı'nda tezli yüksek lisans eğitimi almaktadır.

 

 

İlk eserlerini 2018 'de vermeye başlayan Serkan Kündem sayılı platformlarda ve bloklarda söylevleri, metinleri ve manifestoları yer almaktaktadır.

 

 

Yazar Serkan Kündem'in genel adlandırması ile Hayyam Kitabı adlı eser serisi 2020 yılında Amazon KDP tarafından dünya çapında satışa çıkmıştır.

 

Ömer-Hayyam Rubailerinin Kur'an-ı Kerim ayet bağıntısını irdeleyen, rubai telmihlerini referans noktası alan, Kur'an-ı Kerim üzerinde işarette, telmihte ve tefsirde bulunduğu ayetler ile açıklayıp bu manada anlatıda bulunan Serkan Kündem'in 12 yıl zamanlı, uzunca mesaili bir çalışmasının eseri olan Hayyam Kitabı; Rubailerin bu yönüyle incelenmesinde benzersiz, akademik dilin baskısından sıyrılmış, kendine has özel bir psikolojik dil ile hazırlanmıştır.

 

 

Serkan Gündem kitaplarının incelenmesinde diğer en dikkat çekici tarafı ise Amazon KDP tarafından Amerika, İngiltere, Fransa, Japonya, İspanya ve birçok ülkede; Türkçe kitaplar serisi olarak yayınlanmış olmasıdır.

 

 

 

■ SERKAN KÜNDEM dijital baskı kitapları

 

 

Prof. Dr. Selçuk Duman 


Akademisyen - Yazar
Giresun Üniversitesi 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 
Öğretim Üyesi

 

araştırma, biyografik yazı; yakup kadri bozalioğlu


Selçuk Duman; 10.03.1969 Sivas/Ulaş Yazıcık köyü doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta okudu.

 

1993 yılı Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimini tamamladı. 2003'de Gazi Üniversitesi'ne Yrd. Doç. olarak atandı. 2009 yılında Doçent unvanını kazandı. 2014 yılında da Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne Profesör olarak atandı.

 

2005-2011 tarihleri arası Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanlığını yaptı. 2005-2011 tarihleri arası da rektörlüğe bağlı bölümlerin koordinatörlüğünü üstlendi. 2007-2011 yılları arası Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma Uygulama Merkezi Başkanlığını, 2007 yılında da Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekilliği ve Yardımcılığı görevini yürüttü.


2014'de Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına atanan Selçuk Duman 2015 yılında da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ile birlikte yaklaşık 7 ay Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekilliği görevini yürüttü. 

Prof. Dr. Selçuk Duman Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde görev yapmakta olup; Hollanda, Makedonya, Kosova, Avusturya, Belçika, Polonya, Macaristan, Kıbrıs, Kırgızistan ve İsviçre'de akademik kongrelere katıldı.

 

Evli ve iki çocuk babasıdır.

 
Toplam Ziyaret: 3.570.789