Yükleniyor...
Şükrü Alkan :felsefeci, eğitimci, yazar - sosyal bilimci - psikoterapist - filolog : :::::Zara:::::
Şükrü Alkan :felsefeci, eğitimci, yazar - sosyal bilimci - psikoterapist - filolog : :::::Zara:::::
 

felsefeci, eğitimci - yazar

sosyal bilimci - psikoterapist - filolog

Şükrü Alkan

 

 

 

 

 

 

yakup kadri bozalioğlu  |  araştırma

 



Şükrü Alkan; 1964 Sivas/Hafik Kurugöl köyü doğumlu. Aslen Zara'nın Pazarcık köyünden.

 

 

İlkokulu Kurugöl köyünde, ortaokulu Zara'da okudu. 1981 Zara Lisesi mezunu.

 

 

1982'nin Ocak ayından 2006'nın Haziran ayına kadar Federal Almanya'nın Berlin şehrinde ikamet etti. Alman Dil Okulu'nda Almanca dil eğitimini aldı. Ağustos 1983 ve Kasım 1987 tarihleri arası 4 yıllık Eğitmen Uzmanlığı ve Eğitsel Psikoloji Bölümü'nü bitirdi. İki yıl kadar Berlin Eğitim Senatörlüğü'ne bağlı devlet ilköğretim okullarında kadrolu eğitmen ve pedagog olarak çalıştı.

 

 

Ekim 1989 ve Temmuz 1995 tarihleri arası da

(Freie Universitet Berlin) Berlin Hür Üniversitesi'nde Germanistik Fakültesi Alman Dili, Dilbilimi ve Alman Edebiyatı öğrenimi ile Sosyal ve Ruh-Bilimler Fakültesi Sosyoloji, Psikoloji ve Felsefe bölümlerini okuyarak Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde master M.A programlarını tamamladı.

 

 

1989 - 2006 yılları arası farklı gelişimler için geliştirilen pedagojik ve eğitim yöntemleri konseptleri çerçevesinde Berlin Sosyal Hizmetler ve Aile Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde aile eğitim danışmanlığı olmak üzere çocuk ve ergenlik dönemleri ile ilgili gelişim sorunlarını kapsayan faaliyet ve çalışmalarda bulundu. Ayrıca psikoterapi devlet sınavına katılarak terapist olarak Berlin'de 7 yıl boyunca Praxis Medial kurumunda çalışmıştır.

 

 

1984 - 2004 yılları arasıda Berlin'de 'Sistematik ve Entegratif Aile ve Çift Terapi Enstitüsü'nde eğitim ve öğretim görerek (Kolluquium) 14.09.2005 tarihinde yazılı, sözlü ve uygulamalı terapötük sınavlarını kazanarak yaklaşık 1000 saat teorik ve pratik uygulamalı ders ve ünitelerine katılıp Aile ve Çift Terapisti olarak mezuniyet sertifikasını almıştır.

 

 

1999 - 2006 tarihleri arası iki farklı kurumda sunulan Aile Eğitim Danışmanlığı, psikososyal ve sistematik-terapötük hizmetleri departmanında hem ambulant hem de yerinde Aile ve Çift Terapisti olarak çalıştı. 

 

 

Türkiye'ye geldiğinde Sivas'da Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim kurumunda ve dershanede Rehberlik ve Felsefe öğretmenliği yaptı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı engeldi çocuk ve gençlerin ebeveynlerine sağlık, eğitim, sosyal ve engellilere yaklaşımlar sorunsallığında engellilerin farklı engellikleri konusunda aydınlatıcı ve yönlendirme, metod ve yöntemler kapsamında çalıştı.

 

 

2015 - 2016 tarihleri arası İstanbul'da Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi olarak psikoloji tarihi ve psikopatoloji dersleri veren Şükrü Alkan; 10 yıl kadar da İstanbul Yeniden Eğitim ve Sağlık Derneği'nde  çeşitli alanlarda terapi dersleri vermiş olup İstanbul Felsefe-Sanat ve Bilim Derneği üyesidir. 

 

 

Şükrü Alkan İstanbul'da ikamet etmekte olup terapötük çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

 

 ŞÜKRÜ ALKAN kitapları  Şükrü Alkan   Kitapları 

Sivas Kent Arşivi | 'Sivas Yazarlarının Kitapları'

 

 

 

Kitap İmza Günleri

 
 

 

 


 

 


 
 
 
 
Kitapları 

 
Almanca
dil bilim teorileri araştırmaları 
1  Sprachfrage und Sprachkonflikt 
Zur typologischen Differenzierung der Sprachen in der Türkiye und Mesopothamien
20. Yüzyılın Dil Sorunları ve Dil Çatışmaları / Türkiye'de ki Konuşulan Dillerin Kıyaslaması ve Ayrışımları )
 
ISBN: 
Yayınevi: Werlag Für Bildung Und Wissenschaft ( Eğitim ve Bilim Yayınevi )
2002
 
 
 
 
 
ISBN: 978-625-8398-22-9
Ateş Yayınları
1. Kitap Kimmad Matbaa İstanbul Nisan 2022 125 sayfa
 
 
ISBN: 978-625-8398-20-5
Ateş Yayınları
2. Kitap Kimmad Matbaa İstanbul Nisan 2022 139 sayfa
 
 

 

Toplam Ziyaret: 3.565.062