
eğitimci - yazar
Rahmi Koca
(gürün - sivas)
yakup kadri bozalioğlu | araştırma
Rahmi Koca; 1956 Sivas Gürün doğumlu.
1974 yılı Sivas Öğretmen Okulu mezunu olup 1974 - 1976 tarihleri arası Urfa'nın Viranşehir'de öğretmenlik yaptı. 1976 - 1979 tarihleri arası da Balıkesir, Trabzon ve Erzurum Eğitim Enstitüsülerinde okuyan Rahmi Koca Sosyal Bilgiler alanında uzmanlaşarak mezun oldu.
1980 yılı itibariyle Almanya'nın Duisburg kentinde Türkçe öğretmenliği yapan Rahmi Koca Türkiye'de 2, Almanya'da 39 yıl olmak üzere toplam 41 yıllık öğretmenlik kariyerini tamamlayarak emekliye ayrıldı.
Yıllarını yurt dışındaki Türk çocuklarının ana dillerini korumaya adayan emektar eğitimci Rahmi Koca, Almanya'da ki tabloya dikkat çekerek, 'Türk çocuklarının Türkçe dersine katılım oranı maalesef %'de 20 civarındadır', sözleriyle durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Bu acı gerçeğin sonuçlarını vurgulamaya devam eden Rahmi Koca, 'Bu tablo, çocuklarımızın %'de 80'inin kendi alfabesiyle okuma yazmayı bilmediği anlamına geliyor,' diyerek tehlikenin boyutunu işaret ediyor. Tehlikenin yalnızca dil ile sınırlı kalmayacağını belirten deneyimli öğretmen Rahmi Koca 'Unutulmamalıdır ki dil kaybı, zamanla kaçınılmaz olarak kültür kaybını da beraberinde getirecektir,' uyarısıyla ana diline sahip çıkmanın önemini bir kez daha hatırlatıyor.
Rahmi Koca Kitabı ■ RAHMİ KOCA kitabı
anı - anlatı
1 Almanya'da Bir Türk Öğretmenin Anıları
İki Ülke Arasında






.jpg)
.jpg)
.jpg)


